BOON Sziréna

2017.01.11. 15:23

Megmutatták, milyen rendőrnek lenni

Miskolc - A rendőr tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében keresik a fiatalokat.

Miskolc - A rendőr tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében keresik a fiatalokat.

A Magyar Rendőrség számára is fontos az utánpótlás megtalálása és felkutatása. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – már hagyományosnak tekinthető – toborzási programsorozatát folytatta a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium nyílt napján.

Kérdések és válaszok

A szervezők minden olyan érettségi előtt álló diákot vártak, akiknek pályaorientációjukban a rendőri hivatás mint életpályamodell szerepet kaphat. A bemutatókkal egybekötött toborzón az érdeklődő tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe és választ kaphattak arra kérdésre is, hogy miért jó rend­őrnek lenni.

A programon bemutatkozott többek között a főkapitányság bűnmegelőzési, közlekedésrendészeti, humánigazgatási és technikai osztálya is. A rendészeti szakgimnáziumba ellátogatott érdeklődők láthattak önvédelmi és csapatszolgálati bemutatót, de megismerhették az úgynevezett szituációs kabinetet is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság toborzótisztjei a közeljövőben is felkeresik a megyei középiskolákat, hogy az érdeklődést mutató diákok választ kaphassanak további kérdéseikre is a rendőri hivatással kapcsolatban.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!