BOON Sziréna

2016.10.10. 09:56

Két gyerek támadt rá a férfira a temetőben Miskolcon

Miskolc - Farúddal ütötte a két tini a védekezésre képtelen idős embert.

Miskolc - Farúddal ütötte a két tini a védekezésre képtelen idős embert.

A Miskolci Járásbíróság előzetes letartóztatását rendelte el annak a két fiatalkorú – 13 éves – gyanúsítottnak, akik a megalapozott gyanú szerint szeptember 27-én, délután 4 óra körül a miskolci Szent Anna-temetőben odaléptek a szülei sírját gondozó sértetthez és a korábban magukhoz vett 70 centi hosszú farúddal többször megütötték.

Az idős ember a földre esett, ekkor többször megrugdosták, elvették az övtáskáját, az abban lévő személyes okmányokkal együtt, majd a helyszínről elfutottak.

Akár öt évet is kaphatnak

A bíróság álláspontja szerint amennyiben a fiatalkorú gyanúsítottak bűnössége megállapítható, akár 5 év időtartamú szabadságvesztés is kiszabható velük szemben.

A gyanúsítottak ismerhetik a sértett lakcímét, így – figyelemmel az elkövetés során tanúsított agresszív, testi sértést okozó durva magatartásukra, valamint a sértett idős, védekezésre korlátozottan képes állapotára is – fennáll annak a veszélye, hogy akár a sértett fenyegetésével a bizonyítást veszélyeztetnék, ezért a bíróság november hó 5-ig elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, fogva tartás helyéül mindkét gyanúsított esetében javítóintézetet jelölt ki.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!