BOON Sziréna

2016.10.10. 15:21

Halálos monaji kutyatámadás - Ellopták a gyilkos harci kutyát

Monaj - Nyoma veszett annak a harci kutyának, amely egy éve marcangolt halálra egy 83 éves asszonyt Monajon. Az altatásra ítélt eb őrzött telephelyről tűnt el – értesült a Bors.

Monaj - Nyoma veszett annak a harci kutyának, amely egy éve marcangolt halálra egy 83 éves asszonyt Monajon. Az altatásra ítélt eb őrzött telephelyről tűnt el – értesült a Bors.

Amint arról beszámoltunk, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt azzal az 50 éves férfivel szemben, akinek az egyik kutyája még 2015. október 29-én megtámadott és megölt egy, a saját portáján kerti munkát végző idős asszonyt Monajon.

Életben volt, amikor odaértem hozzá. Még mondani akart valamit, de hang már nem jött ki a torkán. A kezeim között halt meg!

– fakadt ki akkor a Borsnak az asszony fia, István. Szerinte az állat kegyetlenül elbánt az édesanyjával, a szomszéd három ebe közül az volt a legőrültebb, a rendőrök is alig bírták befogni.

Fordulat az ügyben

– Az altatásra nem került sor, mert a kutya a kitűzött időpontot megelőző éjjel, ismeretlen körül­mények között eltűnt a telep­helyről, ahol őrizték – tudta meg a Bors Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségtől. Számos kérdést vet fel, egy ilyesmire hivatott, őrzött telephelyről hogyan tűnhet el egy kutya. A rendőrség gyanította, az állatot valaki visszalophatta, ám ezt nem sikerült bizonyítani.

A Borsod megyei rendőr-főkapitányságtól azt a tájékoztatást kapta a Bors: lopás miatt a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság júliusban indított nyomozást, de szeptemberben felfüggesztették, mert az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható. Majd hozzátették: a kutya azóta sem került elő. H. Gábor hamarosan bíróság elé állhat, az ügyészség vele szemben fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Forrás: Borsonline


Videó: A fia kezei között halt meg a kutya által szétmarcangolt borsodi asszony

Miskolc, Monaj - Halálra marcangolt kertészkedés közben egy idős nőt egy kutya a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monajon. A kutya a szomszédból szabadult ki, és ekkor támadt rá a krumplit szedő nőre. Úgy összemarcangolta, hogy a mentők már nem tudtak rajta segíteni. A nő fia nyilatkozott a Tényeknek.

Kutya marta halálra a krumplit szedő asszonyt Borsodban

Miskolc, Monaj - Az állat gazdája ellen emeltek vádat a halálos, monaji kutyatámadás ügyében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!