BOON Sziréna

2016.09.30. 08:54

Kutya marta halálra a krumplit szedő asszonyt Borsodban

Miskolc, Monaj - Az állat gazdája ellen emeltek vádat a halálos, monaji kutyatámadás ügyében.

Miskolc, Monaj - Az állat gazdája ellen emeltek vádat a halálos, monaji kutyatámadás ügyében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt azzal az 50 éves férfivel szemben, akinek az egyik kutyája még 2015. október 29-én megtámadott és megölt egy, a saját portáján kerti munkát végző idős asszonyt Monajon.

Kiszökött a kutya

A vádlott monaji ingatlanján összesen öt kutyát, köztük három amerikai staffordshire terriert tartott. Annak ellenére, hogy a kutyák korábban már többször kiszöktek az udvarról és a környéken lakók tartottak tőlük, a vádlott nem gondoskodott arról, hogy a kutyák el legyenek zárva és nem biztosította a telek megfelelő, biztonságos körbekerítését sem. Az ominózus napon délelőtt a kutyák gazdája elment otthonról úgy, hogy az ebeket felügyelet nélkül, szabadon hagyta a portán. Ezt kihasználva az egyik staffordshire terrier – egy 1 éves kan – a kerítésen kijutva átment a szomszédos portára, ahol a kerítés közelében éppen burgonyát szedő idős asszonyt megtámadta. A nőt a kutya marcangolni kezdte – a testén legalább 20–25 durván roncsolt, harapott, illetve szakított sérülést ejtve –, majd feltehetően észlelte azt a két férfit, akik a sértett segítségére siettek és elfutott a helyszínről.

A támadás következtében az idős nő olyan súlyos, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, hogy még a mentők kiérkezését megelőzően meghalt, életét egyébként az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

Fogház próbaidővel?

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a büntetlen előéletű férfivel szemben, az 1–5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Törvényszéknek.

ÉM-SZB


Monaj - A rendőrség büntetőeljárást indított azzal a monaji férfival szemben, akinek kutyája egy helyi idős asszonyt támadott meg olyan súlyos sérüléseket okozva, hogy a nő a helyszínen elhalálozott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!