BOON Sziréna

2016.09.09. 08:52

Dolgozni jött Romániából, végül rabolt és ölt is a férfi Miskolcon

Miskolc - Egy hat évvel ezelőtti bűneset miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Miskolc - Egy hat évvel ezelőtti bűneset miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Egy román állampolgárságú férfi még 2010-ben bántalmazta, majd rabolta ki alkalmi munkaadóját Miskolcon. Az idős férfi belehalt a verésbe.

Munkára ajánlkoztak

Dr. Miskolci László megyei fűügyész tájékoztatása szerint a 25 éves román férfi és barátai 2010 nyár végén azért utaztak Magyarországra, hogy itt alkalmi munkákat vállaljanak. Szeptember 23-án a dél­előtti órákban több szórakozóhelyen italozott a négyfős társaság, majd megjelentek a 79 éves férfi házánál és javítási munkára ajánlkoztak. Az idős ember beengedte őket és a tető javításában állapodott meg a csapattal. A később rablóvá avanzsálódott férfi és egyik társa felment a tetőre és elkezdték a munkát, a többiek azonban visszamentek a kocsmába italozni. Egy idő után a fiatalember a többiek után küldte a társát, nehogy azok eligyák az összes pénzüket.

Egyedül maradva azonban rövid idő múlva abbahagyta a munkát, és közölte a házigazdával, hogy több mindent kell csinálni, ami viszont több pénzbe is fog kerülni. Az idős ember ezt elutasította. A férfi bement a házba, majd többször ököllel fejen ütötte a tiltakozó idős férfit, aki ettől a földre esett és fejét beütötte a padlóba. A rabló végül 40 ezer forintot és egy mobiltelefont magához vett, majd távozott.

Belehalt a verésbe

A támadó és társai még aznap hazautaztak Romániába. A megvert emberre a fia talált rá az esti órákban. Ekkor még élt a férfi, de a kórházba szállítást követően meghalt. Halálát a bántalmazás következtében elszenvedett arc- és koponyatörés, illetve agysérülés okozta.

A vádlott férfival szemben jogsegély igénybevételével folyt a nyomozás, ugyanis Romániában jogerős szabadságvesztését tölti. A főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és rablás bűntette miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárást a vádlott távollétében folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!