BOON Sziréna

2016.07.20. 08:54

Előbb verekedtek, aztán elütötte vitapartnerét Sátoraljaújhelyen

Miskolc, Sátoraljaújhely - Garázdaság, közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség. Rács mögé juthat mindkét sátoraljaújhelyi randalírozó.

Miskolc, Sátoraljaújhely - Garázdaság, közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség. Rács mögé juthat mindkét sátoraljaújhelyi randalírozó.

2015 augusztusában a kora hajnali órákban két ittas férfi vitatkozott Sátoraljaújhelyen egy szórakozóhely előtt. A vita verekedéssé fajult, kölcsönösen ütlegelték egymást, hol egyikük, hol másikuk került földre. Mindketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Magatartásuk a jelenlévőkben megbotránkozást és riadalmat keltett.

Miskolci László megyei főügyész elmondása szerint a csetepaté után az egyik férfi beült autójába és elindult, azonban ittassága folytán áttért az úttest menetirány szerinti baloldalára és ott elütötte azt a gyalogosan haladó férfit, akivel korábban verekedett. A baleset következtében a gyalogos nyolc napon túl gyógyuló kulcscsonttörést szenvedett. A sofőr megállt az autóval a földön fekvő férfi mellett, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a gyalogos segítségnyújtásra szorul-e vagy anélkül, hogy az elvárható segítséget megadta volna neki, a helyszínről távozott. Pár órával később, kijózanodva, önként jelentkezett a rendőrségen.

Az ügyészség mindkét férfit garázdaság vétségével, a gépkocsit vezető vádlottat ezen túl közúti baleset gondatlan okozásával és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolta meg. A balesetet okozó férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetést, társa esetében, mivel ő visszaesőnek minősül, felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

- Szaniszló Bálint -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!