BOON Sziréna

2016.06.28. 13:41

Felsődobszai droglabor: biztos az egyhavi börtön

Encs, Felsődobsza - Előzetes letartóztatásba helyzeték a hét felsődobszai drog­gyárost.

Encs, Felsődobsza - Előzetes letartóztatásba helyzeték a hét felsődobszai drog­gyárost.

Az Encsi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a hét embert, akik – mint írtuk – a megalapozott gyanú szerint egy Felsődobsza melletti „droglaborban” jelentős mennyiségű kábítószer előállítására készültek.

Tonnányi mákszalma

Ismert, hogy egy Felsődobsza melletti tanyán morfintartalmú, „cola” fantázianevű kábítószernek minősülő anyagot állítottak elő mintegy 1 tonna mákszalmából és egyéb vegyi anyagokból. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén külföldre szöknének, elrejtőznének a hatóság elől, figyelemmel arra is, hogy többségük külföldi, illetve kettős – részben külföldi – állampolgár. A harmadrendű gyanúsított elfogását megelőzően a szökést ténylegesen meg is kísérelte. Az is megalapozottan feltehető, a még ki nem hallgatott, illetve fel nem derített tanúk befolyásolásával, valamint további bizonyítási eszköz vagy okirat megsemmisítésével meghiúsítanák a további bizonyítást. Az első- és hetedrendű gyanúsítottak esetén a bűnismétlés veszélye is fennáll, hiszen kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt mindketten voltak már büntetve.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!