BOON Sziréna

2010.05.06. 15:28

Traffipaxtúra Miskolcon, avagy a traffi másik oldalán

<p>Milyen lehet a traffipax másik oldalán állni, azon ami figyel? Ezt tapasztalhatja meg egy szerencsés civil.</p>

Emlékezetes: Közlekedési 13+1! – KRESZ totó Borsodban címmel indult és zárult le a B.A.Z. Megyei Rendőr-főkapitányság, a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Borsod Online közös közlekedésismereti játéka. A mintegy ezer játékos 5 százaléka töltötte ki kifogástalanul a Borsod Online internetes felületén elhelyezett elektronikus „szelvényt", s közülük sorsoltuk ki azt az egy szerencsést, aki betekintést nyerhet a "traffipaxolás" világába. Erdei József, Nyékládházi nyertes ma délelőtt indult a különleges túrára, ami csupán azért különleges mert egy civil személy is a rendőrökkel tartózkodik.

Erdei József portálunk kérdésére a traffipax túrát megelőzően elmondta: soha nem volt hasonlóban része, s nagyon izgalmasnak tartja, hogy ezúttal a másik oldalon áll, vagyis, hogy (most) nem őt figyelik, hanem megfigyel. Elárulta: óvatos vezető, főként azóta, amióta egyszer gyorshajtás miatt megbüntették.

Azt már Lasztóczi Péter, a közlekedésrendészeti osztály vezetője árulta el kérdésünkre: megmutatják a nyertesnek, hogy hogyan működik a traffipax, miként kell kezelni. Természetesen mindezt élestben, ugyanis a 3-as útra viszik magukkal a KRESZ totó nyertesét, mivel ott az elmúlt időszakban több halálos baleset is történt, ezért itt fokozottan mérik a gépjárművek sebességét. Azt már csak általánosságban említette meg a traffipaxmérésekről, hogy többnyire veszélyeztetett útvonalakat választanak ki a mérések helyszínéül, ezzel szorítva vissza a szabálytalanságokat.
Hogy mennyire hatásosan? "Amíg jelen vagyunk a helyszínen, addig jelentősen javul a helyzet, ha már nincs ott a traffipax, akkor viszont újra megemelkednek a szabálysértések számai. Ezért időről-időre visszatérünk ezekre a helyszínekre." - számolt be az osztályvezető.
- OlKa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!