BOON Sziréna

2010.05.14. 18:12

Hidegvérrel gyilkolt – és még csak meg se bánta

<p>Miskolc - Soha nem szabadulhat ki a fegyházból az ózdi kettős gyilkosság elkövetője.</p>

Az ügyészi indítványt elfogadva és kizárva a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét, halmazatban tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki a B.-A.-Z. Megyei Bíróság dr. Czibrik Attila vezette tanácsa T. Ádámra több emberen, előre megfontoltan, aljas indokból és aljas okból, részben tizennégy év alatti személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint fegyverrel, lőszerrel visszaélés miatt, de bűncselekmény hiányában felmentette T. Ádám fiatal korú barátnőjét és annak szintén fiatalkorú leánybarátját a bűnpártolás vádja alól.

A bíró indoklásában kifejtette: T. Ádám mellett jószerivel semmilyen enyhítő körülmény nem szólt, súlyosítóként értékelte viszont a közfelháborodást, amit az eset okozott, valamint azt, hogy T. Ádám hidegvérrel, áldozatainak esélyt sem adva húzta meg a ravaszt. A minősítő körülmények nem tették lehetővé más büntetés, mint a tényleges életfogytiglani fegyház kiszabását. Dr. Czibrik Attila ismertette az elmeszakértő véleményét is, mely szerint T. Ádám épelméjűnek tekinthető, bár megbánásra képtelen, gyenge, igénytelen, torzult személyiség.

Mint emlékszünk, 2007. végén T. Ádám kölcsönt kért apja egyik ismerősétől, az 53 éves B. Sándortól, aki havi tíz százalék kamatra adta oda neki a pénzt, majd mikor időben nem kezdődött meg a törlesztés, havi húsz százalékra emelte a kamatot. A tartozás így hamar hárommillió forintra hízott, amit T. Ádám úgy akart rendezni, hogy vett egy kispuskát, cégük telephelyére csalta B. Sándort, és közvetlen közelről hátukról fejbe lőtte. Mikor kikapcsolta a présgépeket, melyek a fegyverdörrenést voltak hivatottak elfedni, meghallotta, hogy jár áldozata autójának motorja a műhely előtt. T. kinézve az ajtón észrevette a kocsi jobb első ülésén ülő, kilenc éves Bernadettet, B. Sándor lányát, aki lovagolni volt apja előző házasságából származó fiának tanyáján. Azzal, hogy B. Sándor hívja, a gyereket is becsalta a műhelybe, majd őt is hátulról fejbe lőtte.

A kislány testét el tudta rejteni egyedül is, de B. Sándort már nem tudta megmozdítani sem: ekkor vonta be barátnőjét, a most végzős középiskolás M. Juditot, és annak egy évvel fiatalabb lánybarátját, B. Juditot. M. Judit a bűnjelektől segített megszabadulni, barátnője pedig B. Sándor tetemétől. A bíróság úgy találta: a két lány hitt T. Ádámnak, aki azt hazudta a lányoknak, hogy B. Sándor fegyverrel támadta meg őt, aztán halálra sebezte magát, de attól tart, hogy őt veszi elő a rendőrség a történtek miatt. A lányok egészen addig nem tudtak róla, hogy bűncselekmény nyomait segítette eltüntetni, míg a rendőrség ki nem hallgatta őket, ezért mentette fel őket a bíróság. Míg az első rendű vádlottra kiszabott büntetés mértékével elégedett volt, így azt elfogadta az ügyész, a két lány felmentő ítéletével kapcsolatban három nap gondolkodási időt kért.

ÉM-SZP


Életfogytiglant kapott az ózdi kettős gyilkos

fuggetlen | 2010.05.14 13:40
Miskolc, Ózd - Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság az ózdi kettős gyilkossággal vádolt férfit. Segítőit, két fiatal lányt a bíróság felmentette. Az ítélet nem jogerős. A bíróság bizonyítottnak találta, hogy a 25 éves elsőrendű vádlott 2008. szeptemberében egy helyi vállalkozóval, valamint annak tíz esztendős kislányával végzett egy tartozási ügy miatt.

Ítélethirdetés várható az ózdi kettős gyilkosság ügyében

fuggetlen | 2010.05.14 07:20
Miskolc, Ózd - Ítélet születhet pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon az ózdi kettős gyilkosság ügyében. Az elsőrendű vádlott, a 25 éves férfi, aki a vád szerint 2008. szeptemberében egy helyi vállalkozóval, valamint annak tíz esztendős kislányával végzett egy tartozási ügy miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!