BOON Sziréna

2010.05.11. 16:07

111 előállított futballhuligánból 11 maradt őrizetben

<p>Összesen tizenegy szurkolót vettek őrizetbe a rendőrök a kedd reggeli szurkolói rendbontás után az előállított száztizenegy emberből.</p>

Az M30-as autópálya hejőkeresztúri pihenőjénél, illetve a forrói benzinkútnál randalírozó társaság tagjai közül 10 szlovák és egy cseh szurkoló maradt őrizetben, sorsukról gyorsított eljárásban, várhatóan már csütörtökön dönt a bíróság. Az őrizetbe vetteken kívül két szlovák és egy ukrán szurkolóra pénzbírságot róttak ki a rendőrök, szabálysértés miatt.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a szurkolók Pozsonyból tartottak Mihalovcéra, egy mérkőzésre, reggel 7 óra körül álltak meg a hejőkeresztúri pihenőben, ahol randalírozni kezdtek. Festékkel lefújtak és megrongáltak egy parkoló kamiont, és egy horogkeresztet rajzoltak az épület falára. Valamivel később a külföldiek a forrói benzinkútnál megtámadtak egy távolsági buszt, a járművet ütötték, rugdosták, közben trágár szavakat ordítottak. Az önmagukból kivetkőzött, ittasan randalírozó futballhuligánok megfékezésére nagy rendőri erőket vontak össze és küldtek a helyszínre. összesen 98 szlovák, 12 cseh szurkolót és egy ukránt állítottak elő.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kedd délutáni tájékoztatása szerint az encsi rendőrök végül 11 embert tartottak bent és vettek őrizetbe. A rendőrök a 10 szlovák és egy cseh szurkolót csoportos garázdasággal gyanúsítják. A rendőrség gyorsított eljárásban tervezi bíróság elé állítani őket, a bíróság várhatóan csütörtökön dönthet az ügyükben. A garázdák mellett két szlovák és ukrán szurkoló helyszíni pénzbírságot kapott, "külföldiek rendészetével kapcsolatos szabálysértés" miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!