BOON Sziréna

2010.02.09. 18:59

Rendőrre támadtak a fatolvajok Hejőbábánál

<p>Tiszaújváros - Hétfőn délután intézkedő rendőrökre támadtak falopáson tetten ért tolvajok a Szakáld-Hejőbába közötti útszakaszon.</p>

A körzeti megbízottak a támadókat a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították és velük szemben hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

Hétfőn egy szolgálaton kívüli rendőr bejelentése alapján mentek intézkedni a Szakáld-Hejőbába közötti útszakaszra a területen szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak. Az út mentén ugyanis egy Lada típusú személygépjármű állt, utánfutóján mintegy három mázsa frissen vágott fával.

Az intézkedés alá vont két mezőcsáti férfival a járőrök közölték, hogy a fa jogtalan eltulajdonítása miatt szabálysértési eljárást kezdeményeznek, továbbá az eltulajdonított fa lefoglalása érdekében előállítják őket a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra.

A férfiak előbb nemtetszésüket fejezték ki az intézkedéssel és az intézkedő rendőrökkel szemben, majd az egyik, 26 éves elkövető a rendőr ruházatát megragadva ellökte magától a körzeti megbízottat, majd kezét ökölbe szorította és testhelyzetét küzdőállásba helyezte.

Az ellenszegülő és támadólag fellépő fatolvajokat a rendőrök gázsprayt alkalmazva megbilincselték és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították.

Az ügyben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság D.L 26 éves, valamint B.I. 44 éves mezőcsáti lakosokkal szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményezett a Miskolci Nyomozó Ügyészségen - tájékoztatta a Borsod Online-t dr. Gaskó BertalanB-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda vezetője.

Információs háttér:

A Btk tavaly augusztusban hatályba lépett szigorító rendelkezései szerint két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha a hivatalos személy elleni erőszakot intézkedést végrehajtó rendőr vagy pénzügyőr sérelmére követik el.

A megyében a rendőrök sérelmére tavaly összesen 31 alkalommal követtek el hivatalos személy elleni erőszakot, az esetek száma 2008. évhez képest mintegy 10 %-al csökkent.

A rendőrök elleni támadások megelőzésére tavaly szeptemberben „A börtön kapujában” címmel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztató, figyelemfelhívó brosúrát készített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!