BOON Sziréna

2009.01.05. 12:12

Lépéselőnyben a miskolci szatír rabló

<p>Miskolc - Lakásán támadta meg az asszonyt, levetkőztette, kirabolta ráadásul meg is gyalázta. A rendőrség keresi az elkövetőt...&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>&#160;A Büntető törvénykönyv</STRONG></A></p>

Brutális és gyalázatos bűncselekményt követett el egy eddig ismeretlen férfi Miskolcon december utolsó napjaiban a Győri kapuban található lakásban. A kifejezetten aljas bűncselekményről a rendőrség még nem adott ki információt.

Lapértesülésünk szerint a férfi az esti órákban, hét órakor csöngetett be az előre kiszemelt áldozatához. Minden bizonnyal tudnia kellett, hogy az asszony egyedül tartózkodik lakásában. Nincs, aki a védelmére kelhetne. Amikor ugyanis a nő gyanútlanul és meggondolatlanul kinyitotta a bejárati ajtót az idegen előtt, a támadó azonnal belökte őt a lakásba és ütlegelni kezdte.

Szexuális indíttatással is

A halálfélelembe kergetett védtelen asszony kezét összekötözte, hogy ne mozduljon és menekülhessen. A fejét pedig letakarta. Nyomatékul megöléssel fenyegette meg a nőt, ha nem mondja meg hol tartja értéktárgyait. A férfi azonban nem csupán zsákmányszerzési szándékkal érkezett. Nem csak rabolni akart. Lecsupaszította áldozatát, hogy megerőszakolja. A férfi a horrorfilmbe illő cselekménysor végén néhány tízezer forint értékű zsákmánnyal és készpénzzel távozott. Egyelőre azonban bottal üthetik a nyomát.

Keresik az elkövetőt

A bejelentést és segélykérést követően helyszíni szemlét tartottak a helyszínen a rendőrök és forrónyomon indultak a bandita után. Egyelőre azonban nem járt eredménnyel a kutatás. Senki nem tudja, hogy hol és mikor csap le ismét a szatír-rabló. Miskolci lehet-e, vagy utazó bűnelkövetőről van-e szó. A hidegvérrel és aljas indokból végrehajtott többszörösen minősülő bűncselekmény elkövetője hosszú börtönévekre számíthat, ha elfogják, és a bíróság is bűnösnek mondja ki az elvetemült és erkölcsi gátlások nélküli, egyelőre fantom kéj-rablót. A héten tájékoztatást kérünk a rendőrségtől is az ügy állását illetően. Remélhetőleg jó nyomon járnak és sikerül mielőbb rács mögé dugni a támadót.

Ha idegen csönget
Nem szabad azonnal ajtót nyitni. Meg kell nézni, hogy ki szeretne bemenni a lakásba és milyen céllal érkezik. Ha van kis ablak, azon keresztül szabad szót váltani a személlyel. Nem szabad bedőlni semmilyen szövegnek. Pénzt akar felváltani, adósságot hozott vissza, árut kínál, Rosszullétre hivatkozik. Ha az idegen a zárt ajtó miatt mégiscsak eltávozik, de bármilyen gyanú felmerül, hogy bűnelkövetés szándékával érkezett, azonnal tárcsázni kell a 107-es segélyhívót. Hasznos lehet az is, ha hangosan, kiabálva segítségért kiált a magét veszélyben érző ember. Mindenesetre meg kell figyelni a személy arcát, termetét, szeme színét, ruházatát, mozgását, és más jellemző jegyet, hogy arról tájékoztatást kapjon a rendőrség. A hatóság szánmára ugyanis mozaikszerűen összeállhat a kép, ha valaki több helyen próbálkozik, több helyen is sanda, bűnös szándékkal jelenik meg.

Kapcsolódó cikkek:

Hidegvérrel támadja meg nőket Miskolcon
Az óév utolsó napjaiban ismeretlen személyek támadták meg a kiszemelt és magányosan gyalogló - elsősorban - nőket Miskolc különböző pontjain. Nem tudni, hogy egy, vagy több elkövetőről van-e szó.

Szatír támadt két nőre Miskolcon
A kedvezménnyel szabadult miskolci férfi újra büntetés-végrehajtási intézetbe került szemérem elleni erőszak elkövetése miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!