BOON Sziréna

2009.01.05. 17:12

Lakásában fagyott halálra a barcikai asszony

<p>Miskolc, Kazincbarcika - Egy 69 éves nő kazincbarcikai fűtetlen lakásában halt meg, még 2008. december 31-én. De nem csak ő fagyott meg saját lakásán belül: egy révleányvári és egy zilizi férfi szintén...</p>

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt napokban többen is kihűltek, saját ingatlanjaikban, illetve azok területén.
Ez év első napján egy 50 éves révleányvári férfi családi házának kertjében elesett, majd az udvaron találtak tetemére. Január másodikán egy 73 éves zilizi férfi - a téli időszakban évek óta - fűtetlen lakásában halt meg. 2008. utolsó napján pedig egy kazincbarcikai idős asszony fagyott meg saját otthonában.
Szakértői vélemények mindhárom esetben halálokként a kihűlést állapították meg. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli halálesetek körülményeit, mivel bűncselekményre utaló adat egyik esetnél sem merült fel. Dobi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa portálunknak elmondta: az összegzett adatokból kitűnik, hogy nemcsak közterületen, hanem különböző ingatlanokban is előfordulnak ilyen jellegű halálesetek. A rendőrség kéri az állampolgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon. Kiemelte: a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy.

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!