BOON Sziréna

2008.12.09. 06:55

Kifigyelte, mielőtt támadt – értelmi sérülttől lopott a miskolci tolvaj

<p>Miskolc – Juhász Árpi születése óta Miskolcon él. Mivel értelmi sérült, egy speciális iskolában járta ki a nyolc osztályt. A harmincnyolc éves fiatalembert Mikulás napján támadás érte nem messze a lakóhelyétől. Még ismerte is az elkövetőt.</p>

Juhász Árpi szokásához híven járta a környéket szombat délután, és betért a közeli kiskocsmába egy kólára. Míg egyedül iszogatott, látta, amint egyik volt munkatársa italozgat nem messze tőle. A férfi szívélyes volt, még egy kólára is meghívta. Miután Árpi megitta az üdítőt, beállította az időt telefonján és hazafelé indult. Mindezt két nappal a történtek után a rendőrségen tett feljelentéséből tudjuk. Ahogy a folytatást is.

Árpi az Aba utcán ment, amikor észrevette, hogy volt munkatársa követi őt. Amikor a lépcsőházhoz ért, utolérte. "Ekkor azt mondta nekem, hogy adjam oda neki a telefonomat, mert fel akar hívni egy külföldi számot. Én mondtam, hogy nem adom oda. Erre ő benyúlt a dzsekim belső zsebébe és kivette onnan azt" - áll a rendőrségi jegyzőkönyvben, és meséli Árpi, aki csak nehezen vette rá magát arra, hogy feljelentést tegyen, mert fél támadójától.

Igaz, a férfi nem bántotta őt, de az utána lépő Árpinak az öklét mutatta, majd szótlanul továbbállt. A fogyatékkal élő Árpi nem tudja az elkövető nevét, sem címét, csak annyit, hogy van egy farkaskutyája. A tettes ismeretlen.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!