BOON Sziréna

2008.12.30. 21:49

Három kilométeren belül három balesetet okozott

<p>Három kilométeren belül három balesetet okozott egy 35 éves ózdi férfi két megyében.</p>

A 35 éves ózdi járművezető személygépjárművével Budapest felől Miskolc irányába haladt és kívülről annyit lehetett látni, hogy folyamatosan sávot vált: a külső forgalmi sávból a belső forgalmi sávba, majd onnan vissza. A sávváltás közben a személygépjármű hátsó részével nekiütközött a belső sávban egy szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A szabályosan közlekedő személygépjármű az ütközés következtében előbb a bal oldali, majd a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött és a műszaki leállósávban megállt.

A vétlen gépjármű vezetője az autóból kiszállva kereste a balesetet okozó gépjárművet és megdöbbenésére látta, hogy az megfordul az autópályán és a forgalommal szemben a belső forgalmi sávban visszafelé halad Budapest irányába.

Miskolcról Budapest felé haladva a jármű vezetője rövid idő alatt további két balesetet okozott, de azt már nem Borsod, hanem Heves Megyében.

Az ámokfutó autós által okozott belesetekben szerencsére személyi sérülés nem történt. A férfi egyik balesete után sem állt meg, folyamatosan haladt, az utolsó karambol után tulajdonképpen három kerékkel, amikor a rendőrök megállították.

A balesetet okozó férfi - mint megállításakor kiderült - erős alkoholos befolyásoltság alatt állt, a rendőri intézkedéskor nem volt meghallgatható állapotban. A Káli Autópálya Alosztály munkatársai ezért vérvételre előállították a füzesabonyi orvosi ügyeletre.

A kora szilveszteri hangulatban volánhoz ülő ózdi férfi összességében három autót tört össze, plusz a sajátját, illetve az út menti szalagkorlátot, így összesen mintegy 2 és félmillió forintos kárt okozott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!