BOON Sziréna

2008.09.22. 12:32

Folytatódott az olaszliszkai "lincseléses per"

<p>Miskolc - Tanúkihallgatásokkal, szakértői véleményekkel és szembesítéssel folytatódott a másfél évvel ezelőtt Olaszliszkán történt kegyetlen emberöléses ügy tárgyalása a B.-A.-Z. Megyei Bíróságon.&#160; <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-targyalas-olaszliszka_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A néhai Szöghi Lajos áldozat jogi képviselője indítványt tett arra, hogy induljon büntetőeljárás hamistanúzás és hamisvád miatt. Arról szól a történet, hogy tanúk korábban kijelentették: az egyik vádlott lába véres volt és hallották és látták, hogy valaki a helyszínen lévők közül azt mondta nekik "menjetek, mossátok meg a lábatokat".

Most azonban már ugyanezek a tanúk azt mondták: nem látták és hallották ezt, csupán közvetve valakitől, hallomásból tudják, ezért vissza is vonták ezt a vallomást. Az ügyvéd szerint a tanúk összebeszélnek. A délelőtti tárgyalás nagyobb részében szakértői véleményeket olvastak fel arról, hogy milyen azonosításra alkalmas nyomok maradtak. A tárgyalás délután folytatódott, amin egyébként a GOJ-Motorosok is jelen voltak.

Előzmények:

  • Az Olaszliszka-ügy kronológiája
  • Olaszliszkán rekonstruálta a bíróság a gyilkosságot
  • Olaszliszkai-per: Könnyített a lelkiismeretén a tanú
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!