BOON Sziréna

2008.08.22. 21:53

Gyilkosság a Búza téren? - Olvasói reakció

<p>Miskolc - "Szeretnék hozzászolni a "<A href="http://www.boon.hu/hirek/baleset-bunugy/cikk/gyilkossag-a-buza-teren/cn/news-20080821-01513691">Gyilkosság a Búza téren?"</A> című cikkhez, mivel az egyik áldozat a párom volt. Elég szégyen Borsodnak hogy csak itt lehet olvasni erről, itt is teljesen mást mint ami az igazság!" - írja olvasónk. "Nyomozni" kezdtünk...<A href="http://www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/gyilkossag-a-buza-teren---olvasoi-reakcio/cn/news-20080822-01390543" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

"Ezek a rohadékok nem vettek el senkitol semmit, csak utottek, vágtak, rugtak! Aki kihivta a rendorséget az velunk volt, és tole sem vettek el semmit! A Centrumnál a parkoloban akartuk leroviditeni az utat, amikor ezek elkezdték utni a páromat. A barátaink segitségért kiabáltak, de senki nem segitett!!! Tele volt a város, legalább 30-an mentek el mellettunk, de nem segitett senki, nem hivta a rendorséget senki(rajtunk kivul). Odarohantam, megprobáltam elzavarni oket a foldonfekvo páromtol, a tobbiek pedig kiáltoztak segitségért, ez riasztotta el oket, elSÉTÁLTAK vigyorogva, az egyik még megfenyegette a barátunkat. Az aluljároban elkaptak valaki mást, senki nem mert lemenni, csak bámultak lefelé, aztán a másik oldalon ahol feljottek, ott is elkaptak valakit. Leutotték, a szemunk láttára esett ossze egy pillanat alatt. Ot elvitték a mentok, aztán kihallgatta a rendorség. A buzatéren a vároteremben lefejeltek valakit, errol EGYETLEN szemtanu mert vallomást tenni, egy no, a bátyja megsem mert szolalni, annyit sem mondott hogy igen vagy nem. Ott kapták el oket a rendorok. Jopárat elengedtek kozuluk, mert ezek a jo magyar torvények védik ezeket a patkányokat. És ezek után merjunk sotétedés után utcára lépni? Ahol leutotték azt az embert, ott gyerekek is álltak. Lassan Augusztus 20-a a cigányok unnepe lesz, és magyar-vero versennyel fognak unnepelni. Ja, és nem halt meg senki. De amikor elmondtuk a rendorségnek hogy mi tortént, és hozzátettuk hogy nem vittek el semmit, akkor a rendorok teljesen kozonbosen rávágta, hogy igen, ezt szokták csinálni, náluk az a meno, aki tobb embert ver meg az utcán. És ezek ellenére beakarnak koltoztetni 25ezer cigányt Miskolcra? A Magyarok kifognak halni! "


14.05: Megpróbáltuk kideríteni, ki mit látott az incidens időpontjában a Búza téren, bár a helyeztet nehezítette, hogy az augusztus 20-i ünnepség miatt szinte minden zárva volt. Kivétel volt az egyik közeli vendéglátó egység, ahol a pultos hölgy elmondta: másnap mesélték neki, hogy rendőrautók vonultak ki a Búza térre, ő csak délutánig volt szolgálatban szerdán, de úgy hallotta, a „balhé” a „másik” oldalon történt. Majd behívott egy vendéget, aki aznap is ott volt. Ő azt mesélte: kiabálást hallott az aluljáró ellenoldali (MVK végállomás felé eső) oldaláról, akkor felállt, hogy átlásson oda. „Három embert láttam. Kettő verekedett, egy meg csak állt.” – számolt be, majd kérdésünkre elmondta: igen, kisebbségiek voltak. Hogy ez ugyanaz az eset lehetet? Nem biztos…. Már csak azért sem az, mert a pultos hölgy és a vendég elmondása szerint nap-mint-nap történnek atrocitások a környéken. Ugyanezt a választ kaptuk az aluljáróban dolgozó éjjel-nappali őrség épp’ poszton lévő tagjától, akitől megtudtuk: nem dolgozott akkor, de azt alátámasztotta: veszélyes környék az aluljáró.
Nemrégiben éppen a kirakat üvegét törték be, amott pedig – mutatott az ellenirányú feljárat felé – szintén rongáltak, de van hangoskodás és néha verekedés. Igaz ő csak nappal van, éjszakai szolgálatot nem vállal, de beszámolójából kiderült: a veszélytelenebb napos órákban is vannak gondok a környéken, nem egyszer ők riasztják a rendőrséget. A buszvezetőknél nem jártunk sikerrel, az épp pihenőjét töltő három sofőr még csak hírből sem hallotta mi történt. 


14.50:  "Szó nélkül megütöttem. Ököllel, az arcát..."

"Azt nem tudom, hogy miért, de szó nélkül megütöttem.Ököllel az arcát. Azt hiszem, egy vagy két alkalommal ütöttem meg, amitől elesett. Mikor a földre került, még egy párszor megütöttem... A többi ember csak nézte, senki nem állított le, csak a haverom..." A rendőrségi jegyzőkönyvből idéz dr. Pásztor Albert ezredes, Miskolc rendőrkapitánya. Elküldtük neki azt az elektronikus levelet, amit a megtámadott fiatalember párja írt szerkesztőségünkbe pénteken délben. Az kérdeztük: így történt? Mit tett, mit nem tett a rendőrség?

Dr. Pásztor Albert megerősítette a tényeket, amelyek a levélben állnak. A hölgy a sértettel volt, a 20-i tűzijátékról indultak haza, amikor egy héttagú társasággal találták szemben magukat a Centrum mellett.

Öt rendőrautó

A telefonhívásra, amit a hölgy is említ, öt rendőrautó indult a helszínre, illetve keresni a már eltűnt társaságot. Meg is találták őket, a hétből négyet állítottak elő, egyikük a garázdaság gyanúsítottja. (1990-es születésű, az Álmos utcában lakik.) Kihallgatása során elmondta: este 6-tól ittak a városban. Jegyzőkönyvbe diktálta: "Amikor megláttam a fiatal, vékonyabb gyereket a csajával, megütöttem, azt nem tudom, hogy miért, de szó nélkül..."
Társai: egy 90-es születésű szikszói férfi, egy 91-es léhi férfi és egy 90-es kazincbarcikai férfi. A gyanúsítottat reggel engedték el, megindult ellene az eljárás.

A környéken laknak

Megérdeztük dr. Pásztor Albertet: jól tudjuk, hogy a Búza téri garázdaságok elkövetői között többen vannak, akik a környéken laknak? A rendőrkaptány megerősítette ezt, és megnevezte a Szendrei utcát. Elmondta még: az augusztus 20-a kész őrültekháza volt a rendőrség szempontjából. A rendőrök - akik megerősített ügyelettel készültek erre a napra - folyamatosan úgynevezett ügyeleti küldésben vagy intézkedésben voltak. Hogy miért? A rendőrkapitány a garázdaságot és a csendháborítást említi, de voltak egyéb bűncselekmények is - teszi hozzá.
Vajon mit kap büntetésként a gyanúsított? Dr. Pásztor Albert nem kívánt jóslásba bocsátkozni, de elmondta: a garázdaság, ha büntetlen előéletű követi el, általában pénzbüntetést von maga után. Esetleg, ha halmozott a bűntett, akkor felfüggesztett börtönt.

Előzmény:

  • Gyilkosság a Búza téren?
    Egy srácot telefonjáért támadtak meg a Búza téri aluljárónál szerdán, Miskolcon. A telefon tulajdonosa ennek során elesett, beverte a fejét és meghalt - terjed a hír, ami eljutott hozzánk is. A rendőrségi információk szerint viszont ilyen eset nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!