boon-sportoldal

2018.07.24. 08:27

Lehmann újabb Eb-bronzérme

Tiszaújváros - A magyar mix-váltó három tiszaújvárosi triatlonossal az 5. lett a kontinensbajnokságon.

Tiszaújváros - A magyar mix-váltó három tiszaújvárosi triatlonossal az 5. lett a kontinensbajnokságon.

A junior korcsoport egyéni versenyében – megismételve tavalyi harmadik helyét – Lehmann Csongor bronzérmének örülhettek a magyar triatlonosok a múlt hétvégén, Észtországban megrendezett Európa-bajnokságon. Tartu városában a címvédő magyar junior mix-váltó, soraiban a Tiszaújvárosi Triatlon Klub három versenyzőjével, mindössze 6 másodperccel maradt le a dobogóról.

A junior férfiak 750 méteres folyó úszásában az 1-es rajtszámot viselő Lehmann Csongor a negyedik helyen indulhatott a kerékpáros depóba, hogy megkezdje a 20 km-es, technikás belvárosi pályán kijelölt kerékpározást. A négykörös tekerés felénél egy bukást követően a norvég Vetle Bergsvik Thorn és a német Tim Hellwig megszökött a mezőnytől, és jelentős előnyre tett szert, amelyet a végéig megtartottak.

– Csongor fiamnak az 5 km-es futás második felében „indult el” igazán a lába, a második körben pedig már sorra „darálta be” az előtte haladókat és harcolta ki a harmadik helyet, a legjobb futóidőt teljesítve – mondta Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője. – Kihozta a maximumot ebből a helyzetből, és nagyon nagy becsben tartja ezt az Eb-bronzot, melynek mindannyian őszintén örülünk. Nem nagyon van arra példa, hogy valaki két egymást követő évben is dobogóra álljon a korosztályos kontinensviadalon. Van, akinek, mint például a felnőtt világkupa-győztes, U23-as Európa-bajnok Bicsák Bencének, egyszer sem sikerült. A lányoknál a 7-es rajtszámmal induló Putnóczki Dorka hagyományosan jól kezdte a versenyt, az úszás után a mezőny legelején tanyázott, majd egy húsztagú bolyban tudta le a középső számot. A futás során innen kellett minél jobban felküzdenie magát, ami ezúttal a 18. helyet jelentette. Szerintem Dorkában – és a másik két lányban is – több volt, reméljük, legközelebb sikerül előrébb végeznie.

A váltóról

A tavalyi címvédő junior mix-váltóban, hasonlóan tavalyhoz, idén is három tiszaújvárosi sportoló kapott helyet. Putnóczki Dorka kezdett, aki a jó úszás után egyedül kerékpározott és a 11. helyen váltotta klubtársát, az egyéniben nem induló Sinkó-Uribe Aurélt. Ő elsősorban kiváló futásának köszönhetően 8.-ként indította Soós Fannit, aki élete talán legjobb úszásával, jó bringázással és stabil futással megőrizte ezt a pozíciót. Lehmann Csongor volt a befejező ember, aki az úszás végére 6 mp-et faragott a hátrányból, majd az osztrák fiúval bringázva, depózva kezdhette meg a futást, ahol szintén nagyot teljesített, mindössze 6 mp-cel maradt el attól, hogy a harmadik helyre hozza be a váltót.

Az elit férfi versenyben a mindössze 21 esztendős Leh­mann Bence révén volt érdekelt a Tiszaújvárosi Triatlon Klub. Bencének egyelőre nehézségei vannak a legjobb felnőttek közé való beilleszkedéssel, ami sajnos ezúttal is kihatással volt a teljesítményére: a 43. helyen ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!