boon-sportoldal

2017.06.10. 11:22

Ezüstjubileum az erdei stadionban

Miskolc - A jövő héten futó- és kerékpáros maratont rendeznek a Csanyik-völgyben.

Miskolc - A jövő héten futó- és kerékpáros maratont rendeznek a Csanyik-völgyben.

A 25. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékversenyt június 17-én, a 6. Kondenzgyík Maraton terepkerékpáros viadalt pedig június 18-án rendezik a Miskolc határában lévő Csanyik-völgyi Királyasztalon. Az eseményekről Katona Ferenc önkormányzati képviselő, a szervezőbizottság elnöke és Szűcs István, a Marathon Club SE elnöke, főszervező péntek délután a városházán adott tájékoztatást. Előbbi új „fogalmat” alkotott, hiszen a helyszínt – nagyon találóan – erdei stadionnak nevezte.

Imponáló számok

Az események a 6. Maratoni Hétvége névre hallgatnak. Az 1991-ben útjára indított terepfutó verseny azért ünnepli csak most a negyedszázados jubileumát, mert az azóta elhunyt Kisgyörgy Ádám betegsége miatt kétszer is elmaradt. Az egykori kiváló sport­ember emlékére most táblát avatnak és ez nagyon szép gesztus a szervezőktől. Ezúttal valamennyi korosztály számára kínálnak megmérettetési lehetőséget egyéniben és váltóban. A futótávok: 3.5 kilométer, 10.5 km, 21 km, 42.2 km, továbbá 4×10.5 km. Elhangzott két név: dr. Horváth György (Veresegyház) és Szabó László (Miskolc) eddig mind a huszonöt viadalon rajthoz állt. A kerékpáros kínálat: 28 km, 56 km és 84 km, de gondolnak a gyerekekre, akik 600 vagy 2000 métert tekerhetnek.

Britek és norvégok

Az előnevezések biztató mezőnyöket sejtetnek, így hat-hétszáz terepfutó (köztük először lesznek britek és norvégok) és három-négyszáz kerékpáros indulása egészen biztosan várható. Nevezni természetesen a versenyközpontban is lehet majd (június 16-án, pénteken 15–20, június 17-én, szombaton 7–10, június 18-án, vasárnap 8–10 óra között). A díjak és jutalmak mellett a célba érkezők vendéglátásban részesülnek, sőt a rajtszámok Miskolc három kiemelkedő turisztikai létesítményébe (a barlangfürdőbe, a vadasparkba és a várba) nyújtanak jelentős kedvezményeket, így a jövő hét végi kínálat minden bizonnyal sok családot csábít majd a borsodi megyeszékhelyre.

Az esemény védnökei

A 6. Maratoni Hétvége fővédnöke: dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. A védnökök: Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, a MOB tagja, dr. Kiss János és Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármesterei, Rakaczki Zoltán, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője, Illyés Miklós és Deák-Bárdos Mihály egykori olimpikonok, a Miskolc Városi Sportiskola tisztségviselői, dr. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány és dr. Bogyay Ferenc miskolci rendőrkapitány.

- ÉM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!