boon-sportoldal

2017.03.05. 12:00

Egyetemisták az alsó-, Ördögök a felsőházban

Kazincbarcika, Miskolc - A végső helyezések még nem dőltek el, a jövő évi tagság viszont már igen.

Kazincbarcika, Miskolc - A végső helyezések még nem dőltek el, a jövő évi tagság viszont már igen.

Hétfőn befejeződtek az alapszakasz küzdelmei a férfi futsal NB II-ben. A Keleti csoportban két megyei alakulat küzdött a minél jobb helyezésért: a Kazincbarcikai Ördögök SE, illetve a Miskolci EAFC csapata. Az észak-borsodiak kikaptak ugyan Csengeren, de így is a 3. helyet szerezték meg a 10 együttest felvonultató csoportban, az egyetemisták viszont hátul végeztek, egészen pontosan a 9. helyen. A folytatásban ketté válik a mezőny, március 6-tól az 1–6. pozícióban zárók a felsőházban küzdenek tovább, míg a 7–10. helyezettek az alsóban. A legjobb hat együttesre még további tíz találkozó vár a Keleti csoportban, öt hazai, illetve öt idegenbeli meccs. Az alapszakasz után kialakult sorrend alapján a csapatok bónuszpontokkal indulnak neki az újabb felvonásnak; az első 7, a második 5, a harmadik 4, a negyedik 3, az ötödik 2, a hatodik pedig 1 ponttal. Amikor befejeződik ez a szakasz is, akkor a Keleti, a Közép-Keleti, a Közép-Nyugati, valamint a Nyugati csoport első helyezettjei harcolnak tovább az NB I-es tagságért.

Csak a harmadik vonalban

Azon klubok, amelyek a 2–6. helyen zárnak a következő körben, már nem játszanak majd tovább, számukra befejeződik a bajnokság, azzal az eredménnyel, hogy jövőre tagjai lesznek az immár csak két csoportos NB II-nek (12-12 klubbal rajtol majd az ősszel). A Miskolci EAFC-ra is vár még hat alsóházi összecsapás, de velük kapcsolatban az már eldőlt, hogy mivel nem végeztek az első hatban, jövőre csak a harmadosztályban, az NB III-ban indulhatnak.

ÉM-MI


Labdarúgás, futsal NB II, Keleti csoport, 22. forduló

Mag-Log Team Gödöllő – Miskolci EAFC 8-3 (0-2)

Miskolci EAFC: Gergely – Boros, Hegyi, Huszti, Kerényi. Csere: Czékus, dr. Havas, Timbókovics-Süle, Varga. Edző: Sulák László.

A miskolci gólszerzők: Boros (2), Kerényi.

Csenger Futsal – Kazincbarcikai Ördögök SE 5-4 (1-2)

Kazincbarcikai Ördögök SE: Szacskó – Komlósi, Lippai, Irhás, Fekete. Csere: Giák, Badalik, Bodnár, Horváth Sz., Gál, Balogh D. Megbízott edző: Kőrösi Gábor.

A kazincbarcikai gólszerzők: Irhás (2), Lippai, Fekete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!