boon-sportoldal

2016.08.15. 14:36

Videoton vs. Mezőkövesd - Biztosan gyűjtötte be a győzelmet a tavalyi ezüstérmes

Felcsút, Mezőkövesd - Nem szerzett pontot a hétvégén a Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli labdarúgócsapata.

Felcsút, Mezőkövesd - Nem szerzett pontot a hétvégén a Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli labdarúgócsapata.

A labdarúgó NB I 5. fordulójában szombaton idegenben lépett pályára a borsodi újonc: a Videoton FC ideiglenes otthonában, a felcsúti Pancho Arénában. A kezdés előtt a táblázaton Pintér Attila együttese volt előrébb 5 ponttal a 8. helyen, míg a fehérváriak egy egységgel Gohéréktől lemaradva „posztoltak”.

Senki sem blokkolta

A Videoton lépett fel kezdeményezőleg, a piros-kékek gurigáztak a kövesdiek térfelén, akiket jól hallható szurkolótábor bíztatott a helyszínen. Mindkét gárda egy-egy játékosa korán begyűjtött egy-egy felesleges sárga lapot: Suljic kezezésért, Vosahlík pedig azért, mert odalépett Kovácsiknak. Az 5. percben Kink jelentkezett remek megmozdulással a hazai 16-oson belül, megcsinálta magának a lövőhelyzetet, s a labda csak kevéssel a kapu felett hagyta el a játékteret. A 10. percben hibázott a látogatók védelme, egy szögletet követően senki sem volt Pátkain, aki így korán megszerezte a vezetést az övéinek. A Kövesd annyiban nem váltott, hogy nem kezdte már el ekkor letámadni riválisát, viszont így is megkapta a másik találatot, ugyanis a felfutó Negót nem tudta senki sem blokkolni, passzát követően pedig Lazovicot nézték tisztes távolról a vendégtársulat futballistái. Ekkor az volt a kérdés: szűk negyedóra alatt eldőlt-e a meccs, a pontok sorsa, vagy a vendégek képesek lesznek újítani, át tudják-e venni az irányítást, ám mindezt úgy, hogy nem követnek el ordító hibákat. Egy látogató megugrásban volt (szépítési) lehetőség, a felzárkózó Gohér azonban nem találta el jól a játékszert. Az ilyen kontrákban bízhattak valamelyest Kinkék, csakhogy a végkimenet nem sikerült jól, így fél óra foci után is maradt a kétgólos hátrány. A 34. percben Géresi hagyott ki óriási ziccert, Pintér Attila nem lehetett nyugodt csapata védekezését látva. A játék ugyan valamivel kiegyenlítettebb volt, mint a meccs első negyed órájában, de körülbelül két-három Vidi-kezdeményezésre jutott egy kövesdi.

Feljövő vendégcsapat

A második játékrész eleje is dunántúli letámadással kezdődött, aztán a Kövesd is passzolgathatott egy hosszút. Egerszegi kísérletezett távolról, Kovácsiknak nem volt dolga a labdával. Tíz perc alatt kettőt cserélt a Matyó-gárda vezetőedzője, bejött Tóth B. és Frőhlich is, nyilván azzal a szándékkal, hogy valamit próbáljanak meg módosítani a mérkőzés menetén. A vendégekben azonban nem volt annyi erő, hogy meglepjék valamivel a házigazdát, így Kovácsiknak nem nagyon akadt dolga (a 78. percben azért vetődnie kellett Egerszegi kísérleténél – a labda megpattant egy hazai védőn, így ment mellé, szögletre). Hajtottak azért Vágiék a gólért, próbálkoztak becsülettel, igaz, a Vidi nem feszítette szét az istrángot, mert győzelme biztosnak látszott. Egy vendéggól bizonyára „megkavarta” volna a végjátékot, ám ez az igyekezet ellenére sem következett be, így Juhászék biztosan nyertek. A Videoton győzelmével beelőzte a Mezőkövesdet, amely elszenvedte második vereségét a bajnokságban.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Videoton FC – Mezőkövesd Zsóry FC

2-0 (2-0)

Felcsút, 1500 néző. V.: Szabó (Tóth II., Farkas).

Videoton FC: Kovácsik (0) – Nego (6), Lang (6), Vinícius (6), Szolnoki (5) – Pátkai (6), Juhász (5) – Suljic (6), Lazovic (6), Bódi (5) – Géresi (5). Vezetőedző: Henning Berg.

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (5) – Vági (5), Devecseri (4), Hudák (4), Gohér (4) – Egerszegi (5), Bacelic-Grgic (4) – Pauljevic (5), Vosahlík (4), Kink (4) – Strestik (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Bacelic-Grgic helyett Tóth B. (5) a 49., Vosahlík helyett Frőhlich (5) az 54., Lazovic helyett Feczesin (5) a 64., Kink helyett Orosz (-) a 69., Suljic helyett Kovács I. (-) a 76. percben.

Sárga lap: Suljic a 3., Vosahlík a 4., Pauljevic a 67. percben.

Gólszerző: Pátkai (1-0) a 10., Lazovic (2-0) a 13. percben.

Henning Berg: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, jött is két gól. A második játékrészben már nem tudtunk úgy játszani, ahogy kellett volna. Amiért nem tudtunk száz százalékot nyújtani, annak az az egyik oka, hogy nagyon sok mérkőzést játszottunk az elmúlt hetekben. Két meccs vár ránk kedden és vasárnap, majd három hét lesz arra, hogy feltöltődjön a csapat.

Pintér Attila: – Azt gondolom, hogy felkészültünk a Videotonból, nem számítottam arra, hogy ilyen gólokat kapunk. A második félidőben megmutatta a csapat, hogy van tartása, próbáltunk nyomást helyezni a Videotonra. Azon vagyunk, hogy minél erősebbek legyünk, remélem, hogy minél előbb stabilizálni tudjuk a dolgainkat és sikerül kivívnunk a bennmaradást. Vissza kell még néznem a mérkőzést, de úgy gondolom, nem volt két gól különbség a két csapat között. Köszönöm a szurkolóknak, hogy elkísértek bennünket.


A gólok története

10. perc: Bódi jobb oldali szöglete után a labdába középen nem ért bele senki sem,

a hosszún viszont érkezett Pátkai és 3 méterről a kövesdiek kapujába lőtt, 1-0.

13. perc: Nego jobb oldali lapos beadása után Lazovic érkezett tisztán középen és 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 2-0.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!