boon-sportoldal

2016.07.16. 10:36

Mezőkövesd Zsóry FC: Állandóan a maximumért

Mezőkövesd - Szombaton este hazai környezetben küzd a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Szombaton este hazai környezetben küzd a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Története második idényét kezdi az élvonalban a matyóvárosiak együttese, ennek ellenére a nyitómeccs az újoncok csatája lesz. A legutóbbi NB II-es bajnokságot a Gyirmót FC Győr gárdája nyerte, a borsodiak pedig másodikként harcolták ki a feljutást. A 18 órakor kezdődő mérkőzést (a játékvezető Vad II lesz) az M4 élőben közvetíti.

Elvégezték a munkát

A kövesdiek végig hazai környezetben gyűjtötték az erőt és érdekesség, hogy Pintér Attila vezetőedző döntése alapján az összes felkészülési találkozójukat otthon vívták.

– Bízunk a jó rajtban – mondta lapunknak Hegedűs Dávid, a sárga-kékek védekező középpályása. – Kedvező, hogy hazai pályán kezdünk és az is előnyt jelent, hogy mi végig itthoni környezetben szerepelhetünk, stadionunk ugyanis készen van. Bizonyára rendre szép számú közönség előtt szereplünk majd. A munkát elvégeztük, s bár újoncok vagyunk, sokan játszottunk már az NB I-ben. Nekem például ez lesz a hatodik élvonalbeli szezonom. Csapatban gondolkozom, hiszem és tudom, hogy megvalósítjuk célunkat, kiharcoljuk a bennmaradást.


[poll id="1127"]


Ankétot tartottak

Péntek este nagy érdeklődés mellett szurkolói ankétot rendeztek az impozáns stadionban, az eseményen Bocsi Anna és Hagyacki József, az NB I-es csapatot működtető Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatói és Pintér Attila vezetőedző is részt vett. A jelenlévőknek bemutatták a klub új játékosait, továbbá válaszoltak az elhangzott kérdésekre.

A szakmai munka első számú felelőse a klub hivatalos honlapjának, a mezokovedzsory.hu-nak nyilatkozott a felkészülésről és többek között elmondta:

– Rövid idő állt rendelkezésre, hogy játékosaink ki tudják magukat pihenni, arra is nagyon rövid volt az idő, hogy az új játékosokat magunkhoz tudjuk formálni. Jó embereket tudtunk a klubhoz hozni, akik mindent el fognak követni azért, hogy bent maradjunk. Amikor idekerültem, akkor volt időnk arra, hogy az edzőmérkőzéseken kijöjjenek hibáink. Most kevés edzőmérkőzést tudtunk játszani, bár egymás közti játék sok volt. Remélem, hogy kevés hiba jön ki a folytatásban, de azokat már éles meccseken fogjuk észlelni. Becsülettel tették a fiúk a dolgukat. Akik idekerültek, nem olyan állapotban érkeztek, mint szerettem volna, de szép lassan kezdik utolérni magukat. A hozzáállásukkal semmi problémám nincs.


[poll id="1122"]


Arra a kérdésre, hogy milyen bajnokságra számít, a vezetőedző ezt felelte a mezokovesdzsory.hu-nak:

– Nem lehet más a cél, mint megpróbálni bennmaradni. Tíz csapat lényegesen előrébb tart mint mi, pláne itt az elején. Hat csapattal fogunk harcolni a bennmaradásért. Nem vagyunk Ferencváros, Videoton, de nem akarom magunkat kicsinyíteni, a saját célunkért kell küzdeni, magunkkal kell foglalkoznunk. A tizenkét csapatos bajnokság más, az sem mindegy, hová megyünk kétszer, ki jön kétszer. Nem könnyű, hogy a Ferencvároshoz, Videotonhoz kell kétszer utaznunk, hazai pályán nagyobb sanszunk lenne ellenük, de így kell kivívni a bennmaradást. Senki nem tudja előre, hogy 30-cal, 28-cal vagy 35 ponttal marad bent. Meccsről meccsre készülünk, mindig a maximumot szeretnénk adni, meglátjuk, hány pontot tudunk gyűjteni, s az mire lesz elég.

A gyirmótiaknál a bajnoki cím ellenére edzőváltozás történt: Bene Ferenc távozott, helyére Urbányi István került. Utóbbi szintén a bennmaradás kiharcolását nevezte meg elsődleges céljuknak.

A várható csapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Vági, Szeles, Devecseri, Fótyik – Egerszegi, Tóth B. – Molnár G., Bacelic, Strestik – Kink.


Belépőárak

  • Diák/nyugdíjas (A8, D11, D12): 1000 forint
  • A, C szektor (A2-A7, C szektorok): 1500 forint
  • B, A0, D11, D12, A8 szektor: 1100 forint
  • Vendég: 1200 forint
  • A 6 éven aluli gyerekeknek a belépés ingyenes
  •  


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!