boon-sportoldal

2014.02.04. 09:22

DBC-MVSI: Csapatbronz a kötöttfogású ob-ról

Budapest - A későbbi aranyérmest legyőzve a harmadik helyen végzett a DBC-MVSI együttese az elmúlt hétvégén, Budapesten, az ESMTK-csarnokban megrendezett diák korcsoportos kötöttfogású birkózó országos csapatbajnokságon.

Budapest - A későbbi aranyérmest legyőzve a harmadik helyen végzett a DBC-MVSI együttese az elmúlt hétvégén, Budapesten, az ESMTK-csarnokban megrendezett diák korcsoportos kötöttfogású birkózó országos csapatbajnokságon. A rossz időjárási körülmények miatt négy dunántúli gárda sajnos nem tudott elutazni a fővárosba, így 15 csapat, négy csoportba sorolva kezdhette meg a csatározásokat. A Lakatos Győző, Juhász Sándor, Repka Attila által felkészített diósgyőriek elsőként csoportjuk kiemeltjével, a Haladással mérkőztek meg, akiket 28-16 arányban legyőztek. Az Érdi VSE és a Bp. Vasas SC sportolói sem tudták megszorítani a miskolciakat, akik 32-8-ra, illetve 32-9-re bizonyultak jobbnak náluk.

A legjobb négy közötti folytatásban a DBC-MVSI először az FTC-vel csapott össze, akiknél 24-21-re jobbnak bizonyultak. Másodikként a jelenleg még rutinosabb versenyzőkkel rendelkező Dorog következett, itt szenvedték el egyetlen vereségüket a mieink (9-31). Mivel a Ceglédi VSE-t 31-11-re legyőzték a miskolciak, biztossá vált az érem számukra. A medália színe végül is körbeverés után dőlt el. Az FTC legyőzte a Dorogot, így a megszerzett pontok döntöttek. Ezek alapján - némi balszerencsével – végül a bronz jutott a többiekhez képest fiatalabb, a szakemberek szerint jövőre „beérő" diósgyőrieknek, akik ősszel, a szabadfogású ocsb-n az aranyat célozzák meg.

Végeredmény: 

  • FTC,
  • Dorog,
  • DBC-MVSI,
  • Ceglédi VSE.
  • ÉM-SZIS

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!