boon-sportoldal

2013.12.22. 12:37

Városi elismerés a ralibajnoknak

Miskolc - Ebben az esztendőben megvédte abszolút bajnoki címét a hazai ralibajnokságban Kazár Miklós.

Miskolc - Ebben az esztendőben megvédte abszolút bajnoki címét a hazai ralibajnokságban Kazár Miklós. A miskolci pilóta egy Citroen Xsara WRC-t kormányozva, a hat futam alapján őrizte meg az elsőségét Szőke Tamással az oldalán. Az újabb sikeres esztendőre a miskolci önkormányzatnál is felfigyeltek, idén pedig az erkölcsi elismerés mellé anyagi juttatás is párosult. A Művészetek Házában megtartott gálán közel kétszáz kimagaslóan teljesített fiatalt, sportolót és edzőt jutalmazott meg a város vezetése.

- Eddig mindig úgy vélekedtem, hogy egy magyar bajnoki cím csupán erkölcsi megbecsülést, elismerést jelent az esetemben - fogalmazott Kazár Miklós. - Idén azonban változott a helyzet, hiszen az önkormányzat anyagilag is elismerte a teljesítményemet. Kaptam 220.000 forintot, ami a technikai sportokat tekintve a költségvetés kis töredékéknek számít, számomra viszont nagyon sokat jelent. Pályafutásom során már több mint tíz, éves elsőséget szereztem. Hatszor voltam a legjobb quados, kétszer nyertem meg a Seat sorozatot, háromszor pedig a ralisok mezőnyében is az élen zártam. Miskolcon azonban most először gondoltak arra, hogy ezt városi szinten is elismerjék. Ezért pedig köszönettel tartozom Polgármester Úrnak, valamint a település vezetésének. Szerencsére Miskolc bővelkedik sportsikerekben, ezért duplán is jól esik, hogy gondoltak rám. Szerencsére azt is sikerült elérnünk, hogy ha jövőre lesz Miskolc Rally, akkor dr. Kriza Ákos Polgármester Úr velem fog jönni a salakprológon. Akkor egy kicsit majd még közelebb hozhatjuk őt is ehhez a kiváló sportághoz.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!