boon-sportoldal

2013.03.17. 15:48

Bajnoki címet nyertek az ifjú pólósok

Plézer János és Kardos Sándor tanítványai veretlenül hódították el az aranyérmet Egerben!

Plézer János és Kardos Sándor tanítványai veretlenül hódították el az aranyérmet Egerben!

Az október végén rajtoló Ifjúsági Vidék Bajnokság küzdelemsorozatába eredetileg öt együttes nevezett - a Debrecen mellett a Zempléni Vízilabda Club, a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub, a ZF-Eger, valamint az Arad gárdája, ám utóbbi az utolsó pillanatban visszalépett a pontvadászattól. Ebből kifolyólag a román alakulat már a hevesi megyeszékhelyen megrendezésre kerülő első forduló megmérettetésein sem vett részt. A hajdúsági fiatalok azonban fordulóról-fordulóra megállíthatatlanul meneteltek előre, szép sorban szerezték a magabiztos győzelmeiket és gyűjtögették pontjaikat, mígnem eljutottak a fináléba, melynek szombaton délelőtt Eger adott otthont.

A döntő előtt egy nappal a Zempléni Vízilabda Club csapata is visszalépett, ezért a Final Fournak végül három társaság vágott neki - a békéscsabai valamint házigazda egri fiatalok mellett a debreceni tehetségek - így a végső győzelem körbeveréssel dőlt el. Az első összecsapáson a DVSE 7-5-ös sikert aratott a ZF-Eger együttese felett, a második mérkőzésen a hazai csapat diadalmaskodott a viharsarkiak felett, a mindent eldöntő harmadik találkozón pedig ugyancsak a Debrecen gyűrte le ellenfelét, mégpedig a Békéscsabát 9-6- arányban. A három megmérettetés lefújását követően az eredményhirdetési ceremónia várt a résztvevőkre ahol a három dobogós alakulat tagjai átvehették jól megérdemelt medáliájukat, utána pedig ahogyan az a bajnokavatás során dukál és megszokott pillanat, a bajnokcsapat edzője repült a vízbe, hogy tanítványai után ő is megmártózzon a medencében!

Plézer János és Kardos Sándor legénysége tizenegy győzelemmel, hibátlan teljesítménnyel és pontveszteség nélkül százszázalékosan zárta a küzdelemsorozatot. A második az Eger, a harmadik a Békéscsaba, a negyedik pedig a Sátoraljaújhely lett. Az összesített játékos-ranglista élén a békéscsabai Medovarszki Gergő végzett, megelőzve a második helyen záró Fekete Dávidot és a negyedik Macsi Patrikot. A góllövőlista képzeletbeli dobogóján két debreceni reménység is helyet foglal 22 találatával Fekete Dávid a második, 21 góljával Macsi Patrik pedig a harmadik fokán zárt.

IFJÚSÁGI VIDÉK BAJNOKSÁG, döntő

DVSE - ZF-Eger 7-5 (2-1, 1-1, 2-1, 2-2)

ZF-Eger - Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub 13-7 (3-3, 5-0, 4-3, 1-1)

DVSE - Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub 9-6 (3-2, 1-1, 4-2, 1-1)

Ifjúsági Vidék Bajnokság végeredménye:

1. DEBRECEN

2. ZF-Eger

3. Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub (Békéscsaba)

4. Zempléni Vízilabda Club (Sátoraljaújhely)

A bajnokcsapat tagjai: Kátai Károly, Kaszanyi Roland (kapusok); Szarvas Péter, Smitula Gergő, Fekete Dávid, Macsi Patrik, Zubora Patrik, Baráth Balázs, Papp Balázs, Andorkó Ádám, Borbély Dániel, Tamás Marcell, Tamás Olivér, Molnár Ákos, Pocian Serban Patrick. Erdei Benjamin, Szatmári Balázs, Tóth László (mezőnyjátékosok). Edzők: Plézer János és Kardos Sándor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!