boon-sportoldal

2012.06.24. 13:25

A vérkeringésben kell lenni

Finnországban, Vaasában lépnek jégre a Macik október 19. és 21. között.

Finnországban, Vaasában lépnek jégre a Macik október 19. és 21. között.Egri István, a Miskolci Jegesmedve Sportszervező Kft. ügyvezetője csalódott és sajnálja, hogy nem Miskolc ad otthont a Kontinentális Kupa 2. fordulójában a C csoport küzdelmeinek. A döntés a Nemzetközi Jégkorong Szövetség szombati, budapesti egyeztető ülésén született meg, amelyen a borsodiak mellett a négyesben található finn és lett gárda is rendező szeretett volna lenni (a negyedik résztvevő, a kazah Atyrau szakemberei nem jelentek meg ezen az eseményen). A Macik képviselői a Liepajas Metalurgs vezetőit győzködték ugyan arról, hogy álljanak melléjük, ám a lettek korábban olyan rossz tapasztalatokat gyűjtöttek Csíkszeredán, hogy nem hajlottak erre, gyakorlatilag egy kalap alá vették a térséget, és a nehézségeket... Végül az IIHF Kontinentális Kupájának direktora, Rob Van Rijswijk mondta ki a végső verdiktet, mégpedig azt, hogy miután a balti csapatnak közel van, a finn Vaasan Sport fogadja a többieket ősszel.

- Azt hiszem, olyan prezentációt tartottunk, amire büszkék lehetünk - fogalmazott Egri István. - Egyedül mi csináltunk mozgóképes anyagot, de adtunk nyomtatott prospektust, és ajándékot is. A lelkiismeretünk tiszta, megmondom őszintén, huszonhat, hokiban eltöltött év után drukkal léptem be a helyiségbe, ahol ott volt a KHL-es Donbass, vagy a norvég bajnok Stavanger képviselője, akik egyenrangú partnerként kezeltek, pedig róluk eddig csak az újságokban olvastunk...

Óriási kihívás

A sárga-fekete klub irányítója néhány dolgot még lényegesnek tartott megjegyezni:

- Mint mindent, ezt is tanulni kell, egy klub menedzselését ezen a magas szinten - szögezte le Egri István. - Az előrejutáshoz benne kell lenni a nemzetközi vérkeringésben; az előadásunk alatt figyeltem az ott lévők arcait, szerintem a többségnek eddig fogalma sem volt arról, hogy létezik egy Miskolc nevű város Magyarországon, és hogy van hokicsapatunk. Biztos vagyok benne, jó házigazdák lettünk volna, megfeleltünk volna az IIHF velünk szemben támasztott követelmény rendszerének. Nagyon sajnálom a szurkolóinkat, mert biztosan telt ház lett volna a Jégcsarnokban a selejtező három napja alatt. A játékosok óriási kihívás előtt állnak, hiszen mindhárom rivális ország válogatottja az A csoportban szerepel a világbajnokságon. Szeretném megköszönni a segítséget a Magyar Jégkorong Szövetségnek, Kovács Zoltán főtitkárnak, illetve a lobbi tevékenységet Pásztor Gyuri bácsinak, aki évekkel ezelőtt bekerült az IIHF Hall of Fame-jébe.

ÉM-MI


A kiutazásról

A nemzetközi szövetség huszonkét játékosnak és hat kísérőnek állja a szállás-, illetve az étkezési költségét, így a Maciknak ,,csak" az utazásra kell költeniük.

- Nincs a szomszédban Vaasa, 2200 kilométerre található Miskolctól - mondta Egri István. - Már most el kell kezdenünk szervezni a kiutat, ugyanis az úgynevezett mínusz egyedik napra, csütörtökre oda kell érnünk. Vagy Turkuba, vagy Tamperébe repülővel fogunk menni, aztán onnan a helyiek intézik a transzfert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!