boon-sportoldal

2012.05.14. 13:32

Gőz Balázs junior bajnok lett Amerikában

Hazaérkezett az Egyesült Államokból a Miskolci Jegesmedvék tagja, aki iránt már a Sokol Kijev érdeklődik.

Hazaérkezett az Egyesült Államokból a Miskolci Jegesmedvék tagja, aki iránt már a Sokol Kijev érdeklődik.

Az elmúlt idényt a Helena Bighorns csapatában játszotta végig Gőz Balázs, aki a Maciktól került a tengerentúlra.

– Megnyertük az AWHL névre hallgató junior bajnokságot – mondta a 20 éves sportoló, aki a múlt csütörtökön repült haza. – Az alapszakasz 34 meccsén védőként 6 gólig es 33 gólpasszig jutottam, a rájátszásban pedig 2-szer gyújtottam lámpát, míg a nevem mellé tíz assziszt került. Ezzel a teljesítménnyel bekerültem a torna csapatába, az öt legjobb mezőnyjátékos közé.

Ukrajnában köt ki?

A sárga-feketéknél nevelkedett kőkemény hátvéd elmondta, hogy a junior világbajnokságon egy ukrán alakulat, a Sokol Kijev érdeklődött iránta, s a gárda vezetőivel a napokban veszi majd fel a kapcsolatot.

– A holtidényt a következő szezonra való felkeszüléssel töltöm, előtte azonban érettségi bizonyítványt kell szereznem – folytatta Gőz Balázs. – Hazaérkezésem után nyomban vizsgáztam a tantárgyaimból, aztán mentem is érettségizni. Majd kiderül, hogy milyen sikerrel? Most az a legfontosabb, hogy eredményesen túljussak a megmérettetésen.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!