boon-sportoldal

2011.11.02. 13:46

MVSC: Kovács Edina nélkül pótolnak a zöld-fehérek

Az ÚTE vendége lesz szerdán 17 órától az Albrecht-MVSC-MISI a női röplabda NB I-ben.

Az ÚTE vendége lesz szerdán 17 órától az Albrecht-MVSC-MISI a női röplabda NB I-ben.

Ezt a találkozót eredetileg a hatodik fordulóban kellett volna lebonyolítani, ám akkor a fővárosiak kérték a meccs elhalasztását nemzetközi kupakötelezettségük miatt. A miskolciak ,,jó szájízzel" mehetnek Budapestre, hiszen az elmúlt hét végén a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonását 3:0-ra hozták Szolnokon.

– Lélektani szempontból fontos volt ez a mérkőzés – mondta Toma Sándor, az Albrecht-MVSC-MISI trénere. – Örültem annak, hogy a békéscsabai vereség után helyrerázódtunk, leszűrtük a tanulságokat abból az összecsapásból, s így tudtunk belőle építkezni. Szolnokon nem bajlódtunk a nyitásfogadással, minden fogadónk odatette magát, és bár a vége kicsit izgalmas volt, a lányok nagyon óhajtották a sikert. Kiemelném a csapatteljesítményt, a statisztika alapján ugyanis senki sem volt negatívban.

Ráhangolódhattak

A lányok a ,,kupázás" után nem kaptak pihenőt, mert vasárnap, hétfőn és kedden délelőtt is tartott foglalkozást Toma Sándor, aki az Újpestről az alábbiakat jegyezte meg.

– Állományban nem rossz csapat az ÚTE, tapasztaltak a játékosok, nemzetközi rutinjuk van. Talán nem volt elég az az idő, amely a felkészülés során a rendelkezésükre állt, de ez nem a mi dolgunk. Megint egy nagy teremben leszünk, hasonlóban, mint Szolnokon, ahol ráhangolódhattunk a mostani körülményekre. Ütőnk, Kovács Edina családi okok miatt nem utazik velünk, remélem, megfelelően fogjuk pótolni, nem lesz érezhető a hiánya. A helyén különben a korábbi center, Csarkó Edina kap majd szerepet. Manapság ott tartunk, hogy amennyiben fejben maximálisan koncentrálunk, akkor bárkivel felvesszük a versenyt. Ha egy jó mérkőzést játszunk az Újpesttel, akkor már elégedett leszek.

A szakvezető elmondta még, hogy Mosonyi Teklának megköszönte az eddig elvégzett munkáját, nem számít rá a továbbiakban.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!