boon-sportoldal

2011.11.29. 11:40

Dzsudzsák Balázs a példaképe

Mezőzombor - Vadász Pál öt góllal vette ki a részét csapatának győzelméből az elmúlt heti fordulóban.

Mezőzombor - Vadász Pál öt góllal vette ki a részét csapatának győzelméből az elmúlt heti fordulóban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Keleti csoportja őszi utolsó fordulójában a Mezőzombor hazai környezetben 11-1-re ütötte ki Tiszaladány gárdáját. A mezőny legjobbja Vadász Pál volt, aki ötször vette be a ladányiak kapuját.

– Ritkaságszámba megy, ha egy játékos százszázalékos arányban használja ki lehetőségeit – emlékezett a történtekre a gólvágó.

– Velem ez történt: mindent belőttem, amit csak be lehetett lőni. Gyorsan hozzáteszem, hogy társaim kitűnően szolgáltak ki és így könnyű dolgom volt. Azt is megjegyzem persze, hogy ellenfelünk nem volt valami acélos, a ladányiak nyáron kerültek fel, így még szokniuk kell az osztály légkörét.

Volt 7 is

A most 22 esztendős sportoló 14 esztendősen ismerkedett meg a labdarúgással. Minden kétséget kizáróan van érzéke ehhez a játékhoz, hiszen amikor a megyei III. osztályban szerepelt, egy alkalommal hét gólt is szerzett.

– Azt nem mondhatom, hogy égimeszelő vagyok, hiszen a 175 centim átlagosnak tekinthető – folytatta Vadász Pál. – Ehhez azonban párosul a 77 kilóm, így nem tudnak elnyomni, bedarálni. Aztán a 9-es számú mez is segít nekem: hirtelenjében nem is tudom, hogy hány kiváló futballista ontja ilyen számmal a gólokat. Én csak tizenkettőnél tartok, de még hátra van a tavaszi idény és szeretném, ha az idény végén 25-30-nál kötnék ki.

Az NB III-ban is

A mezőzomboriak büszkesége alig múlt el 16 esztendős, amikor már a mádiak NB III-as együttesének kerettagja volt. Fél évet húzott le a hegyaljaiaknál, majd visszatért anyaegyesületébe.

Zomboron Fercsák András tanított meg a játék alapjaira, most pedig Pangyelka András foglalkozik velem – folytatta az ötgólos támadó.

– Jól érzem magam községünk csapatában, de természetesen szeretném képességeimet feljebb is kipróbálni, ha lehetőséget kapok rá. Hetente két edzésem van, önszorgalomból azonban különórákat is veszek. Általában társaimmal gyakorlok attól függően, hogy éppen melyikük ér rá. Nagyon remélem, hogy a befektetett munka később meghozza gyümölcsét.

Vadász Pál elárulta azt is, hogy Dzsudzsák Balázs a példaképe, a jelenleg Oroszországban légióskodó klasszistól próbál minél többet ellesni.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!