boon-sportoldal

2011.11.30. 19:48

A végjátékokat megnyomták a stabil ellenfél ellen

A férfi MK-nyolcaddöntő első meccsén a Dágot fogadta a Vegyész RC szerdán.

A férfi MK-nyolcaddöntő első meccsén a Dágot fogadta a Vegyész RC szerdán.

Foghíjas csapattal érkezett a dunántúli együttes Barcikára; a másik oldal irányítója Dudás András azonban arról beszélt a bemelegítés során, hogy mindentől függetlenül szeretnének továbbjutni ebből a párharcból. Hozzátette azt is: van távolabbi céljuk is az MK-ban, mégpedig a legjobb négybe kerülés. Az első technikai időig, az első szettben, kétszer nyitást hibázott a Vegyész, de rontott a rangidős Oszuska Z. is, viszont Bokor és Juhász nem, ütéseivel 8-7 volt a házigazdának. Csökönyösen tartotta magát a vendég, mi több, Csizmadia out löketét követően már 13-15 állt az eredményjelzőn. Gulyás két megmozdulása, közte Zirigh fogadási bakija, fordított mindezen, és 19-16-nál már időt kért a Dág. Bokorék nem is engedték közelebb a látogatót, akiknél éppen a legjobb, ifj. Oszuska Z. adta ,,ajándékba" a huszonötödik pontot.

Időkérések

A második felvonásban, 2-4-nél fel kellett emelnie a hangját a Dudás Andrásnak, minekután picit kapkodóvá vált a játék; fordult a helyzet, majd megint, a Dág javára (7-8). Kiegyenlített volt a meccs, 14-13-nál Szauterrel szemben állt össze egy kiváló blokk a VRCK-nál, amelynél nyugodtan lehetett keresni Juhászt, aki mindig megoldotta, amit kellett. 20-16-nál közel érezhette a Vegyész a játszmát, de egy lenyelt nyitásfogadásnál még semmi sem volt biztos. A DKSE gyorsan kikérte mindkét idejét (23-20-nál, 24-21-nél), ifj. Oszuska Z. ,,be is vert" két labdát, így a hazai tréner nyomott csengőt. És megint érkezett Juhász...

Bokor, levegőben

A nulla-kettő ellenére sem volt ideges a Dág, 2-5-tel indult ugyanis a harmadik szett, de hamar összeszedte magát a VRCK, s 7-6-nál megint kihasználta a rövid pihenőt az Oszuska-alakulat - mely után két pontot szereztek. A második technikai időig semmi sem változott, ide pont, oda pont, ám ekkor kettővel ,,megugrott" a Dág (14-16). Tartotta a fórt a vendég, de 18-20-nál érkezett a levegőben Bokor, aztán egy hármas sánc takarta be ifj. Oszuska Z-t (20-20). A végjátékban jól koncentrált a házigazda, s hozta ezen felvonást is. A visszavágón így már egy nyert játszma is elég lesz a továbblépéshez.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika - Dág KSE 3:0 (21, 23, 22)

Kazincbarcika, 100 néző. V.: Donkó, Pőcze.

Vegyész: Lehóczky L., Dudás, Juhász, Gulyás, Csizmadia, Bokor. Csere: Szántai (liberó), Lehóczky G., Árva, Orosz. Edző: Dudás András.

Dág: Oszuska G., Szauter, ifj. Oszuska Z., Bársony, id. Oszuska Z., Krupánszki. Csere: Zirigh (liberó), Takács. Edző: id. Oszuska Zoltán.

Dudás András: - A stabilan játszó Dág tartotta velünk a lépést, de a végjátékokat mindig meg tudtuk pörgetni, és ezzel nyertünk is.

id. Oszuska Zoltán: - Ahhoz képest hogyan tudtunk felállni, három ifjúsági korú játékossal, a csapat mindent megtett. Azonban ma ennyivel jobb volt a stílusosan röplabdázó Vegyész. Remélem, otthon szorosabb lesz.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!