boon-sportoldal

2011.09.19. 20:36

MJJSE: Nem gondolkodott sokat Risto Kurkinen

A Miskolci Jegesmedvék JSE berkein belül változás történt, hiszen a jövőben bár szervezetileg marad a hoki utánpótlás a sportiskolánál, annak szakmai felügyelete az MJJSÉ-hez tartozik majd.

A Miskolci Jegesmedvék JSE berkein belül változás történt, hiszen a jövőben bár szervezetileg marad a hoki utánpótlás a sportiskolánál, annak szakmai felügyelete az MJJSÉ-hez tartozik majd. A hétfőn este megtartott sajtótájékoztatón Egri István, a Miskolci Jegesmedve Sportszervező kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a hónap elején kötöttek szerződést a Miskolci Sportiskola Nonprofit kft-vel, amely finanszírozza az utánpótlás csapatok versenyeztetését. Az új szakágvezető Mayer Péter lett, a finn Risto Kurkinen pedig szakmai igazgató, ám az irányítói stáb tagja még Greg Lindqvist, a felnőtt gárda trénere is. A további edzők: Bíró Ignác, Bíró Dénes, Kiss Zoltán, Egri Gergely, Dubek Vladimir, illetve Budai Krisztián.

– Alapjaiból kell kiforgatni azt a rendszert, ami eddig működött. Eredményeink, a képzési struktúra nem mutatja ugyanis azt a hatásfokot, amit szeretnénk, hogy mutasson – jelezte Mayer Péter, aki több tudatosságot képzel el és szemléletváltást a tervezésben.

A két felnőtt világbajnokságon is részt vett Risto Kurkinen kérdésre válaszolva megjegyezte, nem gondolkodott sokat azon, hogy elvállalja-e a felkérést, mert a magyar hoki előre mozdult az utóbbi években, s ez a miskolci munka számára egy új kihívás.

A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Szabó Brigitta, a Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is, aki arra a kérdésre, hogy mekkora összegű pályázatot nyújtottak be, mint a jégkorong utánpótlás működtetői a szakági szövetséghez a TAO-s támogatás elnyerésére, azt a választ adta, hogy a náluk sportoló 157 gyerek sportolási feltételeinek javítására a tervek szerint 159 millió forintot fordítanának, ez az összeg szerepel a pályázatban.


Tizenhárom év

Tizenhárom év után köszönt el a szakágvezetői posztról Bíró Ignác: ,,Szeretnék köszönetet mondani a MISI-nek, és a szülőknek ezért a hosszú bizalomért. Úgy érzem, voltak nagyon szép sikerek, és persze csúsztak be rosszabb periódusok is. Nincs semmi gond, összeállt egy új csapat, amiből remélhetőleg sok jó fog kisülni. Felkérésre szakmai tanácsadó leszek, és tovább dolgozom a korongos osztályaimmal, és az U10-es csapattal."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!