boon-sportoldal

2011.08.19. 14:29

Ki játszik majd Luque helyén Újpesten?

A Diósgyőri VTK spanyol középpályása, José Luque újra hazautazott, ismét családi ok miatt.

A Diósgyőri VTK spanyol középpályása, José Luque újra hazautazott, ismét családi ok miatt.Hogy kiket küld pályára a vasárnapi Újpest FC – Diósgyőri VTK NB I-es bajnoki mérkőzésen Benczés Miklós, a vendégcsapat szakvezetője, csütörtökön talán még korai lett volna megkérdezni és erre pontos választ remélni, hiszen a meccs napjáig sok minden történhet még. A bizonytalansági tényezők mellett azonban egy biztosat már a múlt héten szombat óta lehet sejteni, keddtől pedig tudni, nevezetesen, hogy a DVTK legutóbbi bajnokiján, a Pápa elleni hazai meccsen kiállított spanyol José Luque nem lehet ott Újpesten. A 33 éves labdarúgó egy bajnokira szóló eltiltást kapott, így az eddig kezdőként számításba vett középpályás helyett valaki más fog kifutni kezdőként Újpesten. Erre a posztra, a középpálya jobb oldalán való szereplésre két játékosnak van jó esélye, Takács Péternek és Vicente Arzének.

Nem fogja

Hogy mit produkál majd a jobboldali középpályásként kezdőként pályára lépő labdarúgó ezen a poszton, arról az eltiltott játékos biztos, hogy nem fog személyes élményeket szerezni. Nem fogja látni sem a helyszínen a meccset, sem az élő televíziós közvetítést, ugyanis José Luque – az Észak-Magyarország értesülése szerint – két héten belül immár másodszor is a szülőföldjére utazott. Emlékeztetőül: a két héttel ezelőtti, Videoton elleni idegenbeli bajnoki előtt sem edzett napokon át a DVTK-val a középpályás, aki csak a meccs előtti este érkezett vissza. Akkori távollétét Benczés Miklós családi okkal indokolta.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy a mostani, újabb Spanyolországba utazásnak mi az indoka, miért kellett a labdarúgónak szerdán ismét hazautaznia, és persze arról is érdeklődtünk, hogy mikor tér vissza.

– Ugyanaz a családi probléma változatlanul fennáll, bár tudom a pontos okát, de erről többet nem szeretnék mondani, mert ezt magánügyként kezelem, nem vagyok felhatalmazva arra, hogy erről a nyilvánosságot tájékoztassam – mondta Benczés Miklós. – Mivel Luquét a múlt szombaton kiállították, eltiltották, így nem tud játszani az Újpest ellen, és kérte, hogy engedjük haza, mi pedig igent mondtunk erre. A középpályás a jövő héten csütörtökön érkezik vissza.

Az édesanya

Bár Benczés Miklós nem beszélt a spanyol légiós hazautazásának okáról, a legutóbbi meccs után, a sajtósátorban, Luque egyik csapattársa a Régió Rádió Miskolc munkatársának többek azt is elmondta nyilatkozatában, hogy a spanyol játékos feszült idegállapotának egyik lehetséges oka az, hogy a beteg édesanyja miatt aggódik.


A DVTK várható kezdőcsapata:

Rados - Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér - Abdouraman - Gallardo, Lippai, Takács P. – Menougong, Seydi.


Újpest, Diósgyőr - Valamivel több mint 500 jegy fogyott el csütörtök estig elővételben a vasárnap 16 órakor kezdődő Újpest FC – DVTK NB I-es labdarúgó meccsre a vendégszektorba.

Vasárnap az Újpest otthonában lépnek pályára Lippaiék. A fővárosiak mindösszesen 1 pontot szereztek az eddigi 5 bajnoki forduló alatt a DVTK 8 egységével szemben. Ön szerint mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Miskolc - Budapesten kerül megrendezésre augusztus 21-én, vasárnap 16.00 órától az Újpest - Diósgyőr NB I-es labdarúgó mérkőzés, melyet a rendőrség kiemelt biztonsági kockázatú kategóriába sorolt.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága soros ülésén a DVTK - Pápa bajnoki meccsen kiállított José Luque ügyét is tárgyalta.

A vasárnap 16 órakor kezdődő Újpest FC - Diósgyőri VTK NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzésre szurkolóbuszok indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!