boon-sportoldal

2011.08.02. 08:45

Az ellenfelek ereje is befolyásolja a célt

Kazincbarcika - A Vegyész RCK egyik legjobbja, Kovács Zoltán távozott Kazincbarcikáról.

Kazincbarcika - A Vegyész RCK egyik legjobbja, Kovács Zoltán távozott Kazincbarcikáról.„Sajnáljuk Zolit, de úgy volt vele, hogy 28 éves, és megnézi, kipróbálja magát külföldön. Eddig jó híreket mondott új csapatáról, a román CSM Bucurestiről. Bízom azonban abban, hogy be tudjuk majd játszani a helyét" – mondta Dudás András, a kazincbarcikai férfi Extraligás röplabdacsapat edzője hétfőn délután, a „kinevezett” évadnyitó tréninget megelőzően a KSK-tornacsarnokban.

Bokor jönne

Amint az kiderült, a tavalyi keretből az univerzál Lónárt Péter sorsa is kérdéses, attól függ, hogy hol tudja folytatni iskolai tanulmányait. A VRCK 32 esztendős feladója, Toronyai Miklós pedig szintén szeretné az országhatáron túl megméretni magát.

– Azért van jelentkező is, aki jönne, de ez ebben a pillanatban pusztán egy lehetőség. A Dunaferr játékosáról, Bokor Elekről van szó, akinek ha meg tudnánk teremteni azokat a körülményeket, amiket ő elgondolt, akkor nálunk kezdené az évet. De a mai helyzetben nem egyszerű feladat valakinek egzisztenciát biztosítani.

Szalai: Ausztria

Még egy „röpisről”, Szalai Szabolcsról: a 202 centiméter magas ütő tavaly, a bajnokság elején segített a Vegyésznek, aztán Katarba igazolt, ahonnan bár nemrég hazatért, rögtön tovább is ment Ausztriába. A Vegyész július 25-ig nevezett az Extraliga 2011/2012-es küzdelemsorozatára, de a felkészülésben van némi nehezítő tényező.

– Az edzés ritmusát nem volt nehéz átvenni a játékosoknak, amit egy idő után színesítenének a felkészülési mérkőzések, ám azok a szlovák csapatok, akikkel ebben a szakaszban találkozni szoktunk különböző tornákon, csak egy hónap múlva kezdenek, mert náluk csupán október közepén indul a pontvadászat, nem szeptemberben. Ezért próbálkozunk itthon, itthoni csapatokkal, de mindenki a pénzhiányra panaszkodik, miként mi is. Célok? Erről most még nincs értelme beszélni, függ majd az ellenfelek állapotától, erejétől is – szögezte le Dudás András.

A keret

A Vegyész jelenlegi kerete: Lehóczky László, Kiss Gergely, Gulyás Ádám, Juhász Péter, Orosz Ádám, Csizmadia János, Szántai Balázs, Lehóczky Gergő, Dudás Tamás, Germuska Péter, Árva Milán, Nagypál Dávid.

- MI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!