boon-sportoldal

2011.07.10. 16:20

Egy nap: két új spanyol

Szombaton délelőtt két újabb spanyol szerződtetését jelentették be a DVTK-nál.

Szombaton délelőtt két újabb spanyol szerződtetését jelentették be a DVTK-nál.

José Luque és Francisco Gallardo után még egy spanyol labdarúgót szerződtetett a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. Enrique Carreno csatárposzton juthat szóhoz a piros-fehéreknél, akár a már jövő heti nyitófordulóban, ugyanis a tervek szerint még a szombati, Zalaegerszeg elleni bajnoki előtt Miskolcra érkezik. A 25 éves labdarúgó eddigi pályafutása során bajnokijainak többségét a spanyol harmadik vonalban játszotta, egy spanyol első osztályú meccsen lépett pályára eddig és 8 bajnokit játszott hazája második vonalában. A legutóbbi szezonban a portugál Académica Coimbra játékosa volt, de az élvonalbeli gárdában csupán ötször jutott szóhoz. Mint azt Dudás Hunortól, a DVTK ügyvezetőjétől megtudtuk: a játékos igenjének a kimondásában a másik két DVTK-s spanyol labdarúgónak is szerepe volt.

– Természetesen van jelentősége annak, hogy Luque az év elejétől itt van és pozitív benyomásai vannak az országról, a városról, a klubról, a csapatról, a közönségről, ez is kellett ahhoz, hogy Gallardo aláírjon hozzánk, és ahhoz is, hogy most Carreno is – akivel december óta kapcsolatban állunk és most két évre kötelezte el magát – ugyanezt tegye – mondta Dudás Hunor, aki arra a kérdésünkre, hogy az új csatár szerződtetésével lezárultnak tekinti-e az átigazolásokat, így válaszolt: – Tulajdonképpen igen, egyelőre nem tervezzük újabb játékos szerződtetését. 

A szombati másik spanyol

A másik spanyol, akivel frissen állapodott meg Dudás Hunor, az Javier Reyes, aki az edzői stáb tagja lesz.

– Az 53 éves spanyol szakember erőnléti edzőként fog dolgozni a DVTK-nál, nem csak a felnőtt csapatnál, hanem az utánpótlásban is – mondta Dudás Hunor. – Javier Reyes legutóbb a spanyol első osztályú Athletic Bilbaónál dolgozott hasonló beosztásban. Vele egyelőre egyéves szerződést kötöttünk.


22 órája | Enrique Carreño személyében immár három spanyol játékosa van a Diósgyőri VTK-nak.

1 napja | Javier Reyes személyében spanyol erőnléti edzővel erősödik a DVTK szakmai stábja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!