boon-sportoldal

2011.07.06. 10:23

Cigánd SE: Hárman már jöttek

Szerda délután elkezdik a felkészülést az új évadra a cigándiak.

Szerda délután elkezdik a felkészülést az új évadra a cigándiak.Újabb szép fejezet íródott a bodrogközi labdarúgócsapat történetében azzal, hogy az előző pontvadászatban az előkelő második helyen zárt az együttes az NB III Tisza csoportjában. Kocsis János edzőt, aki marad a kispadon a 2011/2012-es évadra is, előbb arról kérdeztük, ,,Bosszús-e amiatt, hogy elszalasztották az NB II-es lehetőséget"? – a szabályok értelmében a csoport bajnoka feljuthatott volna a másodosztályba, ám a Nagyecsed nem rendelkezett az induláshoz szükséges licensz-szel, ezt követően a másodikat illette a lehetőség, de a cigándiaknak sem volt licenszük, amint azt korábban írtuk lapunkban, nem gondolták menet közben, hogy megadatik számukra ez a sansz, ezért nem adták be kérelmüket.

– A kiírás egyértelmű, a bajnokot illeti a feljutás, és ha minden úgy zajlana a magyar labdarúgásban, ahogyan annak normális esetben kellene, akkor most nem lenne miben csalódnunk – jegyezte meg minderre Kocsis János. – Ettől sokkal rosszabbul éreznénk magunkat, ha első helyzettként beszélgetnénk minderről. Bosszús maximum azért vagyok, mert egy olyan lehetőség volt előttünk, amelyért a következő bajnokságban sokkal többet kell majd tennünk, ha vissza akarjuk kapni.

Tizenöt pontot

A szakvezető, aki ősszel kezdi el az A-licenszes edzőképző tanfolyamot, a pár hete lezárt szezonról elmondta:

– Az eredeti tervhez képest sokkal jobban teljesített a csapat, élmény volt az előző bajnokság, s emiatt senkinek sincs oka szégyenkezni. Volt úgy, hogy úgy éreztem, komoly sanszunk lehet az első helyre, hogy nem sikerült, azért csakis magunknak tehetünk szemrehányást. Nem először nyilatkozom, hogy a táblázat második felében álló csapatokkal szemben tizenöt pontot buktunk el, ezt sajnálom.

Kocsis Jánosnak feltettük azt a kérdést, hogy ,,Másfél éve vezeti a Cigánd SE-t, vajon szüksége van neki is a megújulásra?"

– Nem gondolom azt, hogy nem követtem el hibákat a tavalyi évadban, de ezeken lehet javítani, változtatni. Én fejlődőképesnek tartom a játékosaimat, magamat, hiba lenne, ha az ember azt hinné magáról, hogy ami ma jó, az jó lesz holnap is. Nem, mert az idő elrohan mellette.

A bodrogközi tréner a keret alakulásáról elárulta, két-három labdarúgó sorsa függőben van, viszont beszámolt három új futballista leigazolásáról is: Deme Vojtechről (17 éves, középpályás, Michalovce), Török Istvánról (25 éves, támadó, Baktalórántháza), és Deák Istvánról (31 éves, védő, Tiszakanyár).

ÉM-MI


Házi góllövőlista

21 gólos: Horváth Zoltán

13 gólos: Tempfli Imre

10 gólos: Vicickó László

4 gólos: Molnar Cristian Raul, Pop Marius Vasile

3 gólos: Boldog Máté, Varga Zoltán

2 gólos: Balla Krisztián, Gnandt-Német Erik, Prókai Péter

1 gólos: Ablonczy Dániel, Baksa Zoltán, Szabó Tamás


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!