boon-sportoldal

2011.06.15. 15:12

MISI: "Nekünk minden gyerek fontos"

<p>Miskolc - A Miskolci Sportiskola sajtótájékoztatóján gazdasági és szakmai kérdésekről egyaránt beszélt az ügyvezető igazgató.</p>

Dr. Szabó Brigitta elöljáróban leszögezte: április 14-i kinevezését követően felszínre került néhány hiányosság és szabálytalanság, ezek tisztázása érdekében független könyvvizsgálói átvilágítás folyik az intézménynél. Az ügyvezető igazgató kérdésünkre hangsúlyozta, hogy a Miskolc Városi Sportiskola Közhasznú Nonprofit Kft. jogelőd nélküli alapítással jött létre, de átvette a megszűnő Miskolc Városi Sportiskola 17 millió 743 ezer forint kiegyenlítetlen tartozását, és ez az átvállalt kötelezettség dr. Szabó Brigitta szerint jelenleg is fennáll. 

Előnytelen

A MISI első számú vezetője ezután kiemelte: szerződéseik átvilágítása során előnytelenekre akadtak: látókörükbe került olyan reklámszerződés is, amely úgy született, hogy a sportiskola, mint megbízó az intézmény reklámozásával bízott meg felnőtt csapatot versenyeztető sportegyesületet és ezért számottevő összeget fizetett. A nonprofit kft. jellegéből fakadóan ez a tevékenység értelmezhetetlen és további anomáliát jelent, hogy reklámhordozó felületként bekerült a szerződésbe az uszodabérlet, amely a sportiskola által üzemeltetett Kemény Dénes Sportuszodához tartozik. 

Az ügyvezető igazgató foglalkozott a Sportiskolák Országos Szövetsége pályázatával (az 500 tag feletti kategóriában hat pályázat érkezett, ezen lett harmadik az 1241 gyerekkel pályázó MISI), majd érintette a létesítményhasználatot, a versenyeztetés költségeit és az igazoltak számát (sportiskolás gyerek – szám szerint 131 – csak a jégkorong szakosztályban van, a többiek klubokhoz igazoltak), valamint az edzői szerződéseket is (utóbbi esetében nem talált egységes szabályzatot).

Az élsport érdekében

Az ügyvezető közölte: meglévő értékeiket meg kell tartaniuk, eddig elért eredményeiket pedig meg kell őrizniük. Lényeges változás lesz, hogy a jövőben szerződést kötnek sportolóikkal, mert ezt kívánja a „felek” érdeke és így előzhetők meg a későbbi jogviták. Ami pedig az élsportot illeti: az úszósportra ráépítik a vízilabdát, ez azonban csak évek múlva hoz majd eredményt, ráadásul a póló teljes körű kiszolgásásához kültéri medencét kell létesíteniük.

Bővítésen gondolkoznak

Kérdésre válaszolva dr. Szabó Brigitta elmondta: a MISI-ben most nincs második számú vezető, viszont az ügyvezető alatt vannak vezető beosztású alkalmazottak. Az edzői díjak kifizetésével nincsenek elmaradásban, nem nyomja a „pénztárcájukat” lejárt követelésű tartozás, ami pedig a sportági kínálatot illeti: az igazgatónő a tizennégy szakág közül egyik „kezét” sem kívánja elengedni – szavait idézve: „Nekünk minden gyerek egyformán fontos” –, inkább a paletta bővítésén gondolkozik. 

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!