boon-sportoldal

2011.04.22. 11:42

Legalább ezret csak keresztben megyek

<p>Révész Tamás és Spitzmüller Csaba várakozással tekint az idei versenyév elé. A szezonnyitó máriapócsi futamra igazi showt és látványos futamot igérnek a pilóták.</p>

Magyarország egyik legnépszerűbb rallypilótája Máriapócson

A Rallycross Super Car kategóriájában debütál Húsvéti nyitányon Spici

Az autósport világában az a pozitív tendencia, hogy egyes szakágak ismert és sikeres versenyzőit is bevonnak egy másik technika sportba egyre gyakoribbá vált. Húsvétkor a RabócsiRingen nem kisebb név mint a sokszoros rallibajnok Spicmüller Csaba alias SPICI, egy EVO VIII-as volánja mögött, debütál a király kategóriában.

Hazánk egyik legismertebb rally pilótája szerint a fent említett tendencia –a különböző szakágakba való belekóstolás- nagyon pozitív, emelik egymás színvonalát és mindenképpen nézettségnövelő, és ezáltal is a zárt pályás versenyek manapság egyre népszerűbbek.

Tudom, hogy tavaly hasonló helyzetben ASI-nak sikerült futam győzlemet szerezni Máriapócson, de emiatt nincs rajtam nyomás, mert azért a teljességhez hozzátartozik, hogy az időjárás nagyban hozzásegítette őt a döntő jó rajtjához, és mint tudjuk ebben a sportban a jó rajt kulcsfontosságú.

Nagyon várom már a húsvéti futamot, mivel az autósportok szinte mindegyikét kipróbáltam már, de a rallycrosst még nem, egyszer volt szerencsém tesztelni egy Eb futam előtt rallycross kocsit és azóta is vágyam volt , hogy egy ilyennel versenyezhessek.

Egy új kihívás, új műfaj számomra, bár már a Ferrari Challenge sorozatban megszoktam , hogy többen vagyunk a pályán, de a rallcross ettől sokkal összetettebb, illetve azt látom, hogy itt a nagy öregek maximálisan kihasználják az apró csibészségeket, megy a lökdösődés,meg játék a féktávval stb.

Tehát összességében nagyon új nekem az egész, a hétvégén utazunk le Máriapócsra tesztelni, remélem itt elég időm lesz megbarátkozni az új technikával és a pályával.

Nagyon erősnek találom a mezőnyt, profi pilóták, szuper jó autókkal, mint tudjuk a visszatérő Révész Tomi is éppen most vásárolt egy „Eb menő” Skoda Fábiát.

Maximalista révén természetes úgy megyek a futamra , hogy a dobó legfelső foka a cél, és biztos vagyok benne hogy fergeteges hangulatú verseny lesz, hisz a megszokott szurkológárda mellett az én fan klubom népes mezőnye, és ralli fanatikusok is jelezték nekem, hogy húsvét hétfőn mindenképpen találkozunk a RabócsiRingen - nyilatkozta Spici.

Látványos visszatérést ígér Révész Tomi

Az autósportok szabolcsi fenegyereke hat év kihagyás után tér vissza a szívéhez legközelebb álló technikai sporthoz rallycrosshoz, ígéri visszatérése emlékezetes lesz.

Az egyedi és látványos stílusáról ismert pilóta, az eltel idő alatt belekóstolt a hazai ralli túrába, tavaly pedig Dubai-i Suzuki- kupában szerepelt fél éven át.

„ Az elmúlt években rájöttem bennem rallycross szív dobog hiszen 18 éves korom óta versenyeztem ebben a szakágban és éreztem nekem csak ez kell . Abban , hogy visszatérjek azonban nagy lökést adott, hogy a rallis top pilóták méretik meg magukat a király kategóriában. Nem titkolt célom, hogy az idén debütáló Spicit- akit egyébként egy nagyon szimpatikus pilótának tartok- meg tudjam csípni, de úgy gondolom erre a harmadik futam környékén lesz reális esélyem. amikor már tegező viszonyba leszek új versenyautómmal.

Ugyanis még néhány hete sikerült csak megvásárolnom egy 2010-es fejlesztésű EB menő Skoda Fábiát amit a húsvéti Futam előtt mindössze 10 körön át teszteltem.

Az 550 lóerős és közel 800 Nm.a nyomatékkal bíró ,új technikával azt gondolom simán felveszem a versenyt az élmezőnnyel.

Elszántabb és energikusabb vagyok mint bármikor, nagyon várom már a máriapócsi futamot szeretném elkápráztatni a kilátogató közönséget, szeretnék olyat mutatni amit eddig nem láttak.

Köztudott rólam , hogy ha látom , hogy nem fogok tudni előzni onnantól már csak a nézőknek autózom , most sem lesz ez máskép ígérem, ha tehetem rekordot fogok dönteni és a 1200 méteres pályából legalább ezret csak, keresztben megyek - mondta Révész Tamás.

T.L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!