boon-sportoldal

2011.03.29. 11:26

Karate érmek a magyar bajnokságról

<p>Budaörsön rendezték meg a WKF karate magyar bajnokságot. Az első napon a gyermek és az ifjúsági kategóriák kerültek lebonyolításra, vasárnap pedig a kadet, junior, U21 és felnőtt versenyzők mérték össze tudásukat.</p>

Minden kategóriában komoly mezőny és felkészült sportolók küzdöttek a válogatott kerettagságot jelentő dobogós helyezésekért. A hivatalos minősítő verseny mellett párhuzamosan egy utánpótlás magyar bajnokság is lebonyolításra került, ahol az alacsonyabb fokozatúak mérhették fel tudásukat. Megyénket két klub, a miskolci Justitia Fuji-Yama SE és a gesztelyi Renraku-Ryu KSE képviselte, akik összesen egy arany és négy bronzérmet szereztek a magyar bajnokságon, valamint a gesztelyiek további dobogós helyezéseknek örülhettek az utánpótlás versenyen.

Eredmények

WKF karate magyar bajnokság
Kata (formagyakorlat): Lány: 8-9 éves: 3. Hernádi Dorina (Justitia Fuji-Yama SE). Fiú: 10-11 éves: 3. Szilágyi Gergő (Justitia Fuji-Yama SE). U21: 1. Kónya Levente (Renraku-Ryu KSE). Felnőtt: 3. Kónya Levente (Renraku-Ryu KSE).
Kumite (küzdelem): Fiú: 16-17 év: -68 kg: 3. Orosz Gergő (Renraku-Ryu KSE).
Utánpótlás karate magyar bajnokság
Kata: Lány: 10-11 év: 2. Kónya Bianka (Renraku-Ryu KSE), 3. Kónya Dorottya (Renraku-Ryu KSE).
Kumite: Lány: 10-11 év: -32 kg: 3. Kónya Dorottya (Renraku-Ryu KSE). +38 kg: 3. Kónya Bianka (Renraku-Ryu KSE).
Edzők: dr. Vincze Angéla, Pálinkás András, Kis Virág, Hamza Lajos (Justitia Fuji-Yama SE), Kónya Zoltán (Renraku-Ryu KSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!