boon-sportoldal

2010.11.21. 16:10

Elment egy sportember

<p>Örökre eltávozott közülünk 65 éves korában Trencsánszky Géza, a Miskolci Vasutas Sportlövő Egylet vezetőségi tagja.</p>

A 60-as években került szoros kapcsolatban a sportlövészettel, mint aktív sportpisztolyos versenyző. 1983-ban a miskolci MÁV Vasutas Sportlövő Klub lőterén felállított sportpisztolyos pályacsúcsát azóta sem döntötték meg.

Élete során különböző sportvezetői státuszokat töltött be, a 70-es évektől az MHSZ Miskolci MÁV Igazgatóságának Tartalékos Klub vezetője.

Az 1990-ben újjászerveződő miskolci MÁV klubok MVSE néven való átalakulása és beindulásában oszlopos munkát végzett, az egyesület első elnökeként tevékenykedet. Később, mint elnökségi tag az egyesületben az ifjúság sportlövész nevelésében képzésében volt vezető szerepe. A gyerekek Géza bácsijaként sokat tett a lövészpalánták képzéséért – építette a kapcsolatot az iskolákkal és megszerettette a sportágat a fiatalokkal.

Egy ideig a B.-A.-Z. Megyei Sportlövők Szövetségének elnökségi tagjaként is igyekezett maradandót alkotni munkásságával. Hosszú évekig bíráskodott megyei versenyeken, segítve a szövetség munkáját. Híresen szép betűi nyomdatechnikát legyőzve sokak oklevelét díszíti, haláláig aktív volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!