boon-sportoldal

2010.10.26. 16:20

Kérdőjelek, tizennégy szezon után

<p>Eltűnt egy tehetséges fiatal a Miskolci Jegesmedvék Mol Ligás hokicsapatából.</p>

A 18 éves Túróczy Örs az idei szezonban nem szerepel az élvonalban, pedig tudása alapján a legjobbak között lenne a helye.
– Érettségire készülök, a tanulás mellett döntöttem – kezdte a Herman Ottó Gimnázium diákja, majd hozzátette: – Jól tanulok, 4-es és 5-ös jegyeim vannak és remélem, hogy a későbbiekben ennek még hasznát veszem. A nyáron beszéltem Egri Pista bácsival, a klub elnökével, aki elmondta, hogy délelőtt lesznek az edzések, nekem pedig ekkor iskola van, így gyakorlatilag bezárult előttem a kapu. A mostani lett volna a harmadik szezonom a legjobbak között.

Nem bánja

A Macik csatára négy esztendős korában ismerkedett meg a sportággal, s a közelmúltban először kérdezte magától, hogy megérte-e tizenégy szezont a hokival töltenie?
– Annak ellenére nem bántam meg, hogy nem tudom, mit hoz számomra a jövő – folytatta Túróczy Örs. – A csaknem másfél évtized alatt iszonyatos mennyiségű munkát végeztem el, de már látszik, hogy szinte szakadék van köztem és a Macik felnőtt csapatában edződő kortársaim között. Most az ifikkel gyakorlok és a Debrecen másodosztályú csapatában fogok játszani, ugyanis három társammal együtt kölcsönadtak a hajdúságiaknak. Amikor tudok, biztosan elmegyek hozzájuk, a fejlődésem szempontjából persze tudom, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha a kanadai Robert Dever irányításával Miskolcon tréningezhetnék.
A tehetséges sportoló Németországban szeretne továbbtanulni, a kölni sportegyetemet célozza meg. Azt mondta, hogy az Európa-szerte ismert és népszerű intézmény nem túl drága, ezért elérhető, ráadásul ott megnézik, milyen jegyeket visz magával a jelentkező, akitől a nyelvvizsgát is megkövetelik.
– Ha nem jön össze, akkor pillanatnyi tervem szerint az egyik bécsi egyetemre akarok menni, miközben az is elválik majd, hogy felnőttként hasznosíthatom-e a jégen szerzett tudásomat – zárta gondolatait a Herman 12. osztályos tanulója.
-KT-

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!