boon-sportoldal

2010.09.17. 19:41

Szentes Diósgyőrben, régi szerepkörben

<p>Valami kezdete és valami vége lehet a pénteki nap a DVTK-nál.</p>

2010. április 29-én, a Borsod Online internetes hírportálon ejtett szót először arról Nagy Béla, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatát üzemeltető Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője, hogy egy milliárdos vagyonnal rendelkező vállalkozó érdeklődik a klub iránt. 141 nappal ezután, vagyis szeptember 17-én lezárultak az ezzel kapcsolatos tárgyalások, és ünnepélyes keretek között, sajtótájékozató keretében írták alá azt a szerződést, amelynek révén a már említett milliárdos, Leisztinger Tamás cégein keresztül döntő befolyást szerzett a sportvállalkozás irányításában. A szerződő felek közül az eladót, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft-t Nagy Béla ügyvezető képviselte, aki aláírásával azt szentesítette, hogy ettől a naptól a Borsodsport Invest Kft., akit ügyvezetőként Sántha Gergely személyesített meg, 51,6 százalékos üzletrészt, vagyis többségi tulajdont szerzett a Diósgyőr FC Kft-ben. És, hogy hol van ebben a történetben a milliárdos? Köszöni, külföldön, mert megy ez nélküle is. Ugyanis a Borsodsport Invest Kft-t nem egészen egy hónapja – 10 millió forintos törzstőkével – az ő érdekeltségébe tartozó Arago Befektetési Holding Zrt. alapította.

Hogy mennyire fényes napnak számít ez a száz éves diósgyőri futball történelmében azt jelezte, hogy ha Leisztinger Tamás nem is, de Miskolc város polgármestere fontosnak tartotta, hogy jelen legyen az aláírási ceremónián. Káli Sándor kiemelte: bő egy évvel ezelőtt az önkormányzat vette a bátorságot, hogy felvállalja a csapat megmentését, és a polgármester szavai szerint "meg is mentette, azzal, hogy a most tulajdont szerzett szakmai partnert megtalálta, olyat aki képes felépíteni egy olyan klubot, amire mi szurkolók vágyunk". Nagy Béla, úgy is, mint a DFC Kft. jelenlegi ügyvezetője elismerte, hogy a klub agóniája az ő vezetése idején csúcsosodott ki, majd elárulta: "napok óta úgy kelek fel, hogy imába foglalom, hogy idejöttek, akikkel most szerződést kötöttünk, mert alaposak, felkészültek".

Többségi és ügyvezető

Leisztinger Tamást, fő cégét, az Arago Zrt-t, illetve ez utóbbinak tulajdonát képző Borsodsport Invest Kft-t Sántha Gergely képviselte.

– Az Arago csoport ezt a mostani szerepvállalását imidzsépítőnek szánja, és ezúttal nem a profithaszon maximalizálása a cél, hanem egy nehéz helyzetben lévő, de szép reményű futballklub felvirágoztatása a feladat, azzal a kiegészítéssel, hogy ha nem is rövidtávon, de azért a profittermelésben vagyunk érdekeltek annak érdekében, hogy ezt visszaforgathassuk ebbe a sportvállalkozásba – mondta a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője. – Sportszakmai téren az NB I-be való visszakerülés a cél, továbbá az utánpótlás és a futballvállalkozáshoz kapcsolódó infrastruktúra és az utánpótlás fejlesztése.

Azt is elmondta a többségi tulajdonos képviselője, hogy a vállalkozás operatív irányítását kire bízza, hiszen megnevezte Dudás Hunort, mint leendő ügyvezetőt, valamint Szentes Lázárt, aki szakmai igazgatóként fog dolgozni a DVTK-nál (1+2 éves időtartam áll a szerződésében).

– Óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál dolgozhatok, minden energiámat arra fogom fordítani, hogy elképzeléseimet megvalósítsam – mondta Dudás Hunor. – Nézetem szerint négy pillérre kell legyen a magas szintű munkának, nekünk ezeket együtt kell elkezdenünk megerősíteni. Az egyik, hogy klubot kell építünk, olyat, amelynek a középpontjában a szurkoló áll, és bár ez egy viszonylag hosszú folyamat lesz, de fokról fokra haladva egyre magasabbra juthatunk. A másik, hogy bár 4 ponttal vagyunk lemaradva az első helyen álló Nyíregyháza mögött, ennek ellenére már a mostani bajnoki idény végén szeretnénk visszakerülni az élvonalba. A harmadik, hogy utánpótlásvonalon olyan helyzetet kell teremtenünk, ami a klub jövőjét adja, a negyedik pedig, hogy létesítmény helyzetet is olyan szintre kell hoznunk, hogy az minden szempontból megfeleljen a mai kor elvárásainak. 

A leendő ügyvezető által elmondott négy pillérről szólva, Szentes Lázár úgy fogalmazott, hogy klub építésben az ő elsődleges feladata a szakmai munka felépítése, és felügyelete lesz, egyúttal azt is megjegyezte, hogy a felnőtt csapatnál a szakmai munkát változatlan felállásban a jelenlegi team fogja vinni (vezetőedző: Benzés Miklós, pályaedző: Vitelki Zoltán, kapusedző: Veréb György), míg az utánpótlásról azt mondta, hogy ezen a téren a munka átvilágítása, elmozdítása a minőségi munkavégzés felé lesz az elsődleges, az infrastruktúra fejlesztése mellett pedig az abban való közreműködés, hogy a feljutás akár már ebben az évadban sikerüljön az NB II-es együttesnek

 – Nem módosítottam pályát, hanem 20 év után visszatértem egy más feladathoz, hiszen 1990-től másfél éven át szakosztály-vezetőkét dolgoztam Győrben – válaszolta újságírói kérdésre Szentes Lázár, aki arra, hogy miért vállalta el ezt a feladatot, a következőket mondta: – Két dolog motivált, bár lehet, hogy klisészerűen hangzik majd, de ettől még igaz: az egyik, hogy olyan helyen dolgozhatok, ahol a Magyarországon manapság már ritkaságnak számító futballközeg van. A másik, hogy olyan tulajdonosi háttér állt a klub mögé, ami lehetővé teszi, hogy valóra váltsam elképzéléseimet.

A klub játékosokkal való megerősítéséről Szentes Lázár annyit mondott: minden épkézlábnak nevezhető magyar labdarúgónak van már csapata az átigazolási időszak lejárta után, akinek pedig nincs, az nem alkalmas arra, hogy segíteni tudjon, így valószínűleg csak külföldről érkezhet új labdarúgó. És ha már külföld, egy hír abból az irányból, ahol éppen Leisztinger Tamás tartózkodik: a milliárdos vállalkozó a hét elején telefonon érdeklődött arról, hogy a múlt heti, Diósgyőr – Bőcs bajnokin miért nem sikerült pontot szereznie az akkor még csak majdnem csapatának.

ÉM-BCS


Szentes Lázár a DVTK-nál

eszak | 2010.09.17 15:27
Az 54 éves, edzőként az NB I-ben 207 meccset maga mögött tudó Szentes Lázár lesz a Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapatának szakmai igazgatója.

Nagy nap, új szakmai vezető?

eszak | 2010.09.17 06:46
A sokak által a nagy napnak tartott nap lehet a pénteki a DVTK-nál.

</script>

<hr />

</div>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!