boon-sportoldal

2010.09.25. 20:36

Sikeres VRC rajt idegenben

<p>Veszprémben győzelemmel kezdte az új szezont a Vegyész RC-Kazincbarcika a férfi röplabda Extraligában.</p>

A borsodi együttes szombaton az alapszakasz első fordulójában lépett pályára a Veszprém Company Nyelviskola otthonában. Jól kezdett a VRC, Toronyai védhetetlen nyitásai után gyorsan megléptek öt ponttal, majd a kisebb-nagyobb előnyüket egészen 23-23-ig tudták tartani. A szett hajrájában nagy csata bontakozott ki a felek között, ám a végén Gulyás jó sánca jelentette a részgyőzelmet a Barcikának.

A hátrányban lévő hazai együttes alaposan belehúzott a második játszmában, a borsodiak csak kapaszkodtak ellenfelükre, ám hiába kért Dudás András időt, és próbálta cserékkel forgatni csapatát a 3-4 pontos különbség állandósult, és végül egyenlítettek Bánhegyiék.
A harmadik játékban viszont a VRC kapcsolt rá már az elejétől, ez az eredményen  is megmutatkozott. 8-10-nél egy reklamálás után sárga lapot kapott Dudás András, ám ez még inkább feltüzelte csapatát és Lehóczky L. és Szalai vezérletével és utóbbi bombájával újra vezetést szereztek.
A negyedik felvonás ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, kicsit sem változott a játék képe. A Vegyész játékosai felszabadultan küzdöttek, és  időnként szép és szellemes játékkal hozták a szettet és ezzel együtt a mérkőzést is.

Veszprém Company Nyelviskola – Vegyész RC-Kazincbarcika 1:3 (-28, 22, -18, -20)

Veszprém, 100 néző. V.: Tillmann, Szabó Zs.
Veszprém: Puspán, Kráml, Bánhegyi, Németh E., Czintula, Cziczó. Csere: Horváth Á. (liberó), Németh Z., Horváth Sz., Sech, Garamvölgyi. Edző: Nyári Sándor.
Vegyész: Juhász, Gulyás, Csizmadia, Toronyai, Kovács Z., Szalai. Csere: Szántai (liberó), Lehóczky L., Lehóczky G., Lónárt, Dudás. Edző: Dudás András.
Nyári Sándor: – A két csapat játékosanyaga között jelentős különbség van a vendégek javára és így megérdemelten nyertek.
Dudás András: – A csapategység győzött. A cserékkel a változtatásaink is bejöttek és lelkes játékkal nyertünk. Gratulálok minden játékosnak a sikerhez.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!