boon-sportoldal

2010.07.05. 09:50

SM: Az eleje volt szoros

<p>A tartalékos Speedway Miskolc ezúttal is pont nélkül maradt.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga 3. fordulójában a lengyel kormányfő halála miatt elhalasztott meccset pótoltak be vasárnap Miskolcon, a népkerti pályán a Speedway Miskolc és a Lotos Wybrzeze Gdansk csapatai. Nem sokan látták ezt a meccset, az eredeti időpontban, április 18-án vélhetően többen lettek volna, akkor ugyanis még sokan bíztak abban, hogy a miskolci csapatnak lesz elég ereje ahhoz, hogy mind anyagilag, mind szakmailag felhívja magára a figyelmet feljutott csapatként, illetve két és fél hónapja a nyári szabadságok sem éreztették volna hatásukat, és valószínűleg a vasárnap a kezdést megelőzően a levegőben lógó eső lába sem tartotta volna otthon a sportág barátait.

Távol maradtak

A hazai gárda két húzóemberét, Scott Nichoolszt és Ales Drymlt ezúttal sem láthatta a közönség, akik most is azért maradtak távol, mert a miskolci klub nem rendezte feléjük a tartozásait. Érdekesség, hogy a túloldalon az egyik legjobb versenyző szintén nem bukkant fel Miskolcon, a Grand Prix-menő, Magnus Zetterstroem a hírek szerint hasonló okok miatt maradt otthon, mint Drymlék.

Az első futamot Magosi nyerte, annak ellenére, hogy a rajtnál beragadt, ám fél kör után már ez élen repesztett, nem is engedte ki a kezéből a vezetést, míg csapattársa, Kukovica bejött a harmadik helyre. A folytatás újabb hazai futamsikert hozott, Tabaka verte meg nagyon a két gdanskit, ahogy ők Szilágyit. A harmadik menet nem rajtolt el elsőre, mert Stachyrát szalagérintés miatt kizárták, így két hazai szállt harcba egy vendég ellen. Kus azonban kusba tette az SM-s versenyzőket, megnyerve a csatát Conda és Szatmári előtt (10-8). A negyedik harcban Tabaka az első kanyar után egészen a célvonalig vezetett, de ott Gafurov megelőzte. Érdekesség, hogy a lengyel versenyző nem vette észre a kockás zászlót, így izomból lehúzott még egy kört, miközben a harmadik Wright már a boxban volt. Ezt követően Szatmári aratott futamsikert, miközben Hlib defekt miatt kiállt, Conda pedig a harmadik lett, így a hazai együttes tovább növelte előnyét. A hatodik futam harmadik körében a második helyért harcoló Wright a palánknak ütközött, a verseny félbeszakadt, a hazai motorost kizárták az újra rajtolásból, amit ha akart volna sem tudott volna megtenni, lévén mentővel kórházba szállították. Távollétében Tabakának nem sikerült a bravúr, a nap első kettős futamsikerével kiegyenlítettek a vendégek (18-18). A következő csata is hasonló eredménnyel ért véget, Magosi ugyan nagyon szorongatta a második helyen haladó Sperzet, de nem sikerült megelőznie. A folytatásban ehhez hasonló volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy Tabaka egy rövid ideig a két gdanski közé ékelődött, de végül neki is be kellett érnie a harmadik hellyel (20-28). A 9. futam második kanyarjában Szatmári bukott, majd miután kizárták a megismételt rajtot követően a magányos Magosi vágta ki a rezet, a harmadik helyről az élre tört és besöpörte a futamgyőzelmet. Csakhogy ezt egy újabb kettős vendégsiker követte, Gafurov sorozatban harmadik elsőségét aratta, Szatmári volt jó ekkor egy pontra (24-36). Aztán következett a gdanskiak ötödik maximális győzelme, és ezzel 16 pontosra nőtt az előnyük. A 12. futamban Hlib kente fel a palánkra Szatmárit, a vendégek versenyzőjét kizárták, a miskolci rövid ápolás után vállalta az újra rajtot. Ami után az első kanyarban Sperz az élen állva beborította Szatmárit, aki Tabakát is elsöpörte. A lengyelt kizárták, a két miskolci ha bicegve is, de saját lábán ment be a depóba. Majd kijöttek és kettejük motorozását Tabaka nyerte (30-41). Az újabb csatában Gafurov ezúttal is tökéleteset ment, Magosi ugyan megelőzte Kust, de ezzel együtt is eldőlt, hogy ezen a napon vendégsiker születik. Az utolsóelőttiben újabb kettős gdanski győzelmet láthattak a nézők, a végén pedig azt, hogy Magosi is bukott egyet, amiért kizárták, a trióban pedig a jól rajtoló Szatmárit végül mindkét látogató megelőzte.

ÉM-BCS

Tények

Speedway Miskolc – Lotos Wybrzeże Gdańsk 34-55
Miskolc, 600 néző. V.: Spychala.

Speedway Miskolc: Tabaka 11, Magosi 10, Szatmári 8, Conda 3, Kukovica 1, Wright 1, Szilágyi 0.
Lotos Wybrzeze Gdansk: Gafurov 14, Kus 11, Jonasson 10, Stachyra 10, Sperz 5, Hlib 3, Lampkowski 2.

További eredmények,
3. forduló: Start Gniezno - RKM ROW Rybnik 61-29,
6.forduló: Lechma Poznań - Lokomotiv Daugavpils 40-50.

A lengyel I. liga állása

1. Lokomotiv Daugavpils 11 7 - 4 +141 14 3 17
2. Start Gniezno 10 7 - 3 +79 14 3 17
3. Marma Hadykówka Rzeszów 9 7 - 2 +177 14 2 16
4. GTŻ Grudziądz 11 7 - 4 +75 14 2 16
5. Lotos Wybrzeże Gdańsk 10 5 - 5 +11 10 1 11
6. PSŻ Lechma Poznań 10 5 - 5 -5 10 1 11
7. RKM ROW Rybnik 10 2 - 8 -114 4 1 5
8. Speedway Miskolc 11 1 - 9 -364 2 0 2

Az elhalasztott meccsek új időpontjai,
július 10.: KM ROW Rybnik - PSŻ Lechma Poznan (8. forduló),
július 25.: Start Gniezno - Marma Hadykówka Rzeszów (8. f.),
július 27.: Marma Hadykówka Rzeszów - Lotos Wybrzeże Gdańsk (11. f.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!