boon-sportoldal

2010.07.09. 10:54

Rally VB: Turánék hetedikek a teszten

<p>A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a hetedik legjobb időt autózta a rali-világbajnokság bolgár futamának shakedown-ján, vagyis tesztjén.</p>

Messzemenő következtetést ebből nem lehet levonni, de elég jó előjel a hétvégi viadal előtt, amely a Synergon Motorsport párosának első aszfaltos vb-futama lesz a portugáliai murvás bemutatkozás után.
Friciék legjobb eredménye ugyan nem került fel a hivatalos listára (csak azokat tüntették fel, akik délig teljesítették a legjobb idejüket, a magyarok azonban dél után remekeltek), ez azonban semmit sem von le a teljesítményük értékéből, és többek között alátámasztja azt, amit a pilóta a pályabejárás után mondott:

„Helló Bulgária!"

„Tetszenek ezek a gyors, ugyanakkor technikás pályák, alig várom, hogy World Rally Carral autózzak rajtuk.”
Ami a szakaszokat illeti, meglehetősen változatosak: olykor kétezer méteres magasságban vezetnek, máskor szűk, erdei utakon száguldanak a világ legjobbjai, s ráadásul még az időjárás is bekavarhat: mondanak esőt és napsütést is -  ember legyen a talpán, aki eltalálja a gumiválasztást...
„Helló Bulgária! Örülök, hogy itt lehetek, s hogy ezeken a gyorsaságikon megmérkőzhetek a világ legjobbjaival...” - mondta Frici a csütörtöki rajtdobogón, s aki ismeri, tudja, komolyan gondolta.
Már alig várja a pénteki rajtot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!