boon-sportoldal

2010.07.14. 12:04

Megszámlálhatatlanul lőtték a gólokat

<p>Tokaj - Ha lenne a futballban országos csúcs, akkor a Tokaji Futball Club ificsapata méltán pályázhatna rá.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú bajnokság Keleti csoportjának ifjúsági küzdelemsorozatán tavaly kétszázkét, az idén pedig százhetvenhárom gólt szereztek a Tisza-partiak. Mindezt rendre harminc meccsen, vagyis átlagban hatszor-hétszer voltak eredményesek.

Övék a jövő

– Nagyon tudatos utánpótlás-nevelés folyik nálunk – mondta Posta György, a tokaji klub elnöke. – Nem csupán az ifikkel foglalkozunk, serdülő csapatunk is van. Játékosaink kivétel nélkül helyiek, többségében a Tokaji Ferenc Gimnázium és a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola tanulói. A legjobb „gyerekek” már a felnőttek között is szerepelnek, így vita sem férhet hozzá, hogy az övéké és ezáltal egyesületünké a jövő.
A TFC ifistái két esztendő alatt háromszázhetvenötször vették be az ellenfelek hálóját, ez pedig több, mint bravúr.
Az idén a legnagyobb arányú sikert hazai környezetben aratták, tizennégy gólt termeltek a páciniak ellen. Századik találatuk Gulyás Ádám nevéhez fűződik, míg Szabolcs Péter azzal dicsekedhet, hogy egy meccsen (szintén a Pácin ellen) ötször is megízlelte a gólörömöt. Ami pedig a tokaji foci perspektíváját illeti: az a kérdés, hogy miképpen tudnak profitálni eredményes nevelőmunkájukból, kiket tudnak megtartani és kiket nem?
- KT -

A tokaji ificsapat kerete
Szabolcs Péter (a 2009/2010-es szezonban 29-szer volt eredményes), Tóth Dávid, Németh Csaba, Jakab Gábor, Gulyás Ádám (17 gólt szerzett), Magyar Szabolcs, Osváth Máté (16 gólos), Trohán Attila, Fejes Gyula, Pisztumer Zsolt, Balogh József, Lukács Dávid, Lukács András (39 találattal házi gólkirály lett), Pozsa Alex, Csordás Balázs, Bernáth Balázs, Juhász Dániel, Hajnal Roland, Galambosi Tivadar, Galambosi Árpád, Hornyák Marcell (17 gólos), edző: Juhász Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!