boon-sportoldal

2010.05.01. 21:03

Óriási kövesdi lépés

<p>A Budapest Bank kézilabda Ligában a 9-12. helyért zajló rájátszás harmadik fordulójában hazai környezetben lépett pályára szombaton a Mezőkövesdi KC: a dél-borsodiak a Ferencvárost fogadták.</p>

Sok mozgás, gyors játék, férfias keménység jellemezte az első félidőt, melyben szinte végig az FTC vezetett, a 10. percben még emberhátrányban is betaláltak a zöld-fehérek. A vendégek három hetest hibáztak el, ezt azonban a kiválóan védő Tóth Koppány jóvátette, a volt mezőkövesdi „portás” góloknak látszó lövéseket hárított. A 20. perctől sokáig állt a játék, a nézőtéren ugyanis dulakodást kezdeményezett néhány Fradi szimpatizáns, akiket a rendőrök vezettek el. A szünet előtt mindent megtett a felzárkózásért az MKC, de fáradozásaikat nem kísérte siker.

A második harminc percben minden energiáját mozgósította az MKC, és a 45. percben sikerült egyenlíteniük Bécsiéknek (17-17). A hajrá drámai csatát hozott, hat perccel a vége előtt 21-20-nál Bécsi hetest hibázott, de az egygólos előnyt sikerült megőriznie a hazai együttesnek. Rosta István csapata a győzelemmel óriási lépést tett a bennmaradásért: Mezőkövesdi KC – Ferencváros 23-22 (10-12).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!