boon-sportoldal

2010.05.14. 18:09

Nem motorozik vasárnap az SM

<p>A vasárnapra Gnieznoba jelzett eső miatt nem utazik el Lengyelországba a Speedway Miskolc csapata.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga 6. fordulójában, vasárnap 17 órától rendezték volna meg a Start Gniezno – Speedway Miskolc meccset. Azért a feltételes mód, mert a találkozót elhalasztották a várható eső miatt. Az ezzel kapcsolatos döntés pénteken 16 órakor született meg, és ezzel egy időben a két csapat meg is állapodott az új időpontban, eszerint június 3-án, csütörtökön mérkőznek meg egymással.

Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a negyedik olyan meccse az I. ligában az SM-nek, amit elhalasztottak. Mint arról már beszámoltunk: a 2. fordulóban a Poznan elleni idegenbeli meccset, valamint a 3. fordulóban a Gdansk elleni hazai mérkőzést a lengyel államfő halála miatt nem rendezték meg az eredeti időpontokban, míg az 1. fordulóban, a Rzeszów elleni miskolci meccs a mostanihoz hasonlóan, a várható eső miatt került át későbbi időpontra. Ugyanis szabályok lehetőséget adnak erre: a Lengyel Motorsport Szövetség kizárólag a www.umold.meteo.pl honlap eső előrejelzését fogadja el hivatkozási alapként, és ezen a weboldalon a halasztás alapjául szolgáló 0,2-es határérték feletti csapadékot jeleztek vasárnapra Gnieznoba.

Sok órás szervezőmunka vész kárba egy ilyen döntéssel, de még mindig jobb ez az eset, mintha elutaztunk volna és azt látjuk, hogy milyen szépen esik az eső Gnieznóban – mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke.

ÉM–BCS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!