boon-sportoldal

2010.05.27. 23:58

A MISI Vadmacskák is döntőznek

<p>Ezen a hét végén a MISI U12-es leány kosárlabda csapata játszik országos döntőt.</p>

Az országos gyermek bajnokság 12 csapatos fináléjában vesz részt a MISI Vadmacskák leány kosárlabda együttese. A fővárosban sorra kerülő döntőben három budapesti gárda mellett kilenc vidéki alakulat szerepel, és ezen a megméretésen a miskolci együttes az Észak-keleti régiót képviseli. Ugyanis a MISI Vadmacskák együttese innen jutott be az országos fináléba.

– 12 csapat versenyzett a régióban, és a lebonyolításból adódóan nyolc alkalommal vettünk részt három csapatos tornán, vagyis összesen 16 tétmeccset játszottunk eddig – mondta Sárréti Gézáné, a miskolci csapat edzője. – Szerencsi, tiszaújvárosi, egri, miskolci, nyíregyházi és debreceni együttesek ellen léptünk pályára, de mivel csak az utóbbi két városból indultak leány csapatok, így úgynevezett vegyes bajnokságban vettünk részt, így ellenfeleink között fiú gárdák is akadtak. A lányok között a legjobbnak bizonyultunk, az abszolút érkelésben pedig az 5. helyen végeztünk, ami mutatja, hogy nem csak a riválisnak tekinthető debreceni és nyíregyházi lány csapatokat előztünk meg, hanem fiú gárdákat is. Túl azon, hogy a lányok ellen többnyire 20-30 pontos győzelmeket arattunk, nagy csatákat vívtunk a debreceni és nyíregyházi fiúkkal is, nem is szólva a Miskolci Sportiskola fiú együttese elleni párharcról. Ez a csapat, amelyet 1998-as születésű lányok alkotnak, tavaly a Bajnokok Tornáján, ami az országos döntőnek felel meg ebben a korcsoportban, a 6. helyen végzett. Szeretnénk ebben az éven is jól teljesíteni, és a lehető legjobb eredményt elérni.


Eredmények

Területi alapszakasz, Észak-keleti régió

1. forduló: MISI Vadmacskák – Zsákoló Zsiráfok 72-49, Debreceni SC SI-Fekete Sasok – MISI Vadmacskák 41-96.
2. forduló: Nyírsulis Gepárdok – MISI Vadmacskák 46-27, MISI Vadmacskák – Nagykállói KE 122-23.
3. forduló: Szerencsi Ördögfiókák – MISI Vadmacskák 29-62, MISI Vadmacskák – Zsákoló Zsiráfok 50-25.
4. forduló: Egri Kék Oroszlánok – MISI Vadmacskák 48-66, MISI Vadmacskák – Debreceni SC SI-Ziccer 58-62.
5. forduló: Nyírsulis Gepárdok – MISI Vadmacskák 57-52, MISI Vadmacskák – MISI Ördögök 57-66.
6. forduló MISI Vadmacskák – DSC SI-Fekete Sasok 52-42, Zsákoló Zsiráfok – MISI Vadmacskák 38-61.
7. forduló: Nyírsulis Gepárdok – MISI Vadmacskák 79-47, MISI Vadmacskák – Egri Kék Oroszlánok 44-22.
8. forduló: MISI Vadmacskák – Debreceni SI-Ziccer 53-50, MISI Ördögök – MISI Vadmacskák 58-52.


Hol, mikor, kik?

A döntő időpontja: május 28-30.
Helyszíne: Budapest, Pasaréti Sportcentrum
Résztvevő csapatok, A-csoport: Csipet Csata (Budapest), MISI Vadmacskák, Fehérvári Zsákoló Zsiráfok; B-csoport: Mezőberényi Száguldó Delfinek, Black Devils (Szeged), Fürge Rókák (Szekszárd); C-csoport: Soproni Darazsak, Százhalombattai KSE, Kaposplast Mágusok (Kaposvár); D-csoport: Kecskeméti Vadmacskák, Csata Szellemek (Budapest), Bajai NKK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!