boon-sportoldal

2010.03.19. 11:10

Majdnem olyan, mint fociban a Bajnokok Ligája

<p>A fenti megállapítást egy Diósgyőrben élő salakmotor rajongó tette. Valljuk be; már-már igaza van. Lássuk csak!</p>

Április 5., Speedway Miskolc – Rzeszów

Az igazság napja. Az igazságé, és mindenki tudja, hogy mire gondolunk. Ha aznap lesz meccs, akkor az kisebb fajta csodának számít majd. A miskolci salakmotor sportot nézve csodának. De ugyan van-e értelme meglepődni azon, ha ma Magyarországon egy bajnokcsapat kis túlzással szóra sem érdemes...

Ha egy olyan klub, mint a Speedway Miskolc – amely a Grand Prix-n kívül már jóformán mindent megrendezett az elmúlt bő fél évtizedben - néhányak számára nem klub, nem sport. Olyan, amiről tudomást sem kell venni. (sic!) Pedig a lengyel I. liga „majdnem olyan, mint fociban a Bajnokok Ligája.”

Olyan versenyzőkkel nyomul majd Húsvét hétfőn ez a csapat a mieink ellen, mint Ryan Fisher (USA), Chris Harris (GB), Mikael Max (S), vagy éppen Lee Richardson (GB). Na? Majdnem olyan, mint fociban a BL? Egyébként első fordulóbeli ellenfelünk 1951-ben meccselt először a polák pontvadászatban, és abból a több ezer nézőjéből bizonyosan a miskolci Népkertbe is fog jutni április 5-én.


Április 18., Speedway Miskolc Miskolc – Gdansk

A kikötővárosiak néhány éve már jártak a borsodi megyeszékhelyen. De, hogy mi a legnagyobb különbség a két klub között? Most komolyan? Van névadó partnerük a Lotos, Lengyelország egyik legnagyobb stratégiai fontosságú cége személyében. Az olajos mecénás mellett – írd és mond – közel 50(!) szponzora van a gdanski salakmotoros klubnak.

A stadionjuk 1965-ben épült, amelyet lehetőségeik szerint folyamatosan csinosítanak, modernizálnak. Ja, 15 ezer nézőt is vendégül tudnak látni, ha akarnak. (Volt már rá példa, természetesen nem is egyszer.)

Náluk húzza két svéd srác, Billy Forsberg és Thomas H. Jonasson, az orosz Renat Gafurov, a német Tobias Kroner, míg a hazai fiúk közül Pawel Hlib és Dawid Stachyra lehet a kezdőben. Na, ez az együttes jön „Miskolciába” az Andreák neve napján.

Nem essünk túlzásba, ha azt mondjuk: ez már akkor a második BL meccs lesz – lehet! - Miskolcon. Salakmotorban mindenképpen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!