boon-sportoldal

2010.02.13. 19:31

Koszorúk Nota sírjára

<p>A szombati edzőmeccs előtt Julius Nota sírjához is ellátogatott a diósgyőri küldöttség.</p>

Rimaszombaton, a szlovák másodosztály hetedik helyén álló MSK Rimavska Sobota otthonában lép holnap 11 órától pályára az élvonalbeli diósgyőri labdarúgócsapat. A piros-fehérek busza már reggel hét órakor kigördül az Andrássy útról, amely kilenc óra tájban fut be a felvidéki együttes pályájához. Eddig a „szokásos” forgatókönyv, ugyanis miután Tornyi Barnabás vezetőedző megtartotta a taktikai értekezletet, a klub képviseletében ő, Földesi Károly, a DVTK NB III-as csapatának az edzője, valamint három egykori diósgyőri labdarúgó, Földvári Tibor, Farkas János és Kiser László, felkeresi az egy éve meggyilkolt, volt DFC-kapuvédő, Julius Nota sírját a közelben lévő Rimajánosiban. A küldöttség két koszorút (egyiket a DVTK, illetve az önkormányzat, a másikat az egykori társak nevében) is visz a kapus nyughelyére, ahol ott lesz Nota özvegye, s kisfia is. Veréb György, az egykori kapusedző és a család jó barátja hiányozni fog a sírhoz ellátogatók közül: „Egy éve ott voltam a feleségemmel Gyuszi temetésén, most, az évfordulón sajnos nem tudok jelen lenni, mert ezen a napon Tiszaújvárosban rendezik meg a Forgács László meghívásos rendőrségi labdarúgó-emléktornát. Amelyen egyrészt díszvendég vagyok, másrészt pedig díjátadó. Mindezt természetesen előzetesen egyeztettem Tornyi Barnabással.” – mondta a DVTK legendája.

Cseh próbajátékos

A Diósgyőr kerete egyébiránt egyelőre nem tekinthető véglegesnek, miután egy külfölről érkezett labdarúgót még tesztel a szakvezetés. A cseh állampolgárságú bal oldali középpályás, a 28 éves Martin Hruska (aki korábban volt az FC Chomutov, az FK Ustí nad Labem, illetve az FK Banik Most focistája is) pillanatnyilag a nagyszombati Spartak Trnava játékosa, s mint azt Tóth László sportigazgató elmondta, amennyiben elnyeri a stáb tettszését, akkor az évad hátralévő részében a DVTK-t erősítheti, kölcsönben. Honlapunk azon kérdésére, hogy „Mi indokolja egy újabb bal oldali futballista megszerzését?”, Tóth László azt válaszolta, hogy „nem baj, ha több alternatíva van”. Hruska természetesen lehetőséget kap az előkészületi mérkőzésen is. A sportvezetőnél arról is érdeklődtünk, mi a helyzet a debreceni Rezes László ügyével kapcsolatban. „Róla még egyeztetni fogok Herczeg Andrással, a debreceniek klubmenedzserével, illetve Szima Gáborral, a DVSC tulajdonosával, ám amennyiben Hruska beválik, nem valószínű Rezes érkezése, miután ugyanaz a posztjuk.

Az őszi keretből időközben újabb játékos „kelt el”, ugyanis a bal oldali védő, Gohér Gergő az elkövetkezendő fél szezont a Budapest Honvéd együttesében tölti. A DVTK a hét végét követően, kedden is játszani fog még egy előkészületi meccset, 14 órától az Egerrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!